Sivun näyttöjä yhteensä

11.8.2019

Lipasto

Kesälomalla kunnostin vanhan lipaston, joka on alunperin kuulunut äidilleni ja ollut minulla viimeksi käytössä joskus 90-luvulla. Olin aloittanut lipaston kunnostusta jo parikymmentä vuotta sitten, mutta työ oli jäänyt kesken. Kun kaivoin lipaston vintiltä, se näytti ilman laatikoita ja aukeavaa kantta tältä:



Lipasto oli alunperin petsattu tumman ruskeaksi. Sen jälkeen se on maalattu valkoiseksi kaksi kertaa, kerran punaiseksi ja kerran ruskeaksi. 

Lukuisat maalikerrokset poistin mieheni opastuksella kuumailmapuhaltimen avulla sekä hiomalla käsin ja koneella. Kaiken kaikkiaan osien hiomiseen meni noin 8 tuntia.

Tässä lipaston laatikoita hiomisen jälkeen:


Myös maalaamiseen meni noin 8 kahdeksan tuntia. Maalasin kaikki osat kahteen kertaan, osan kolmeen. Välihiontaa ei juuri tarvittu kuin muutamissa kohdissa, joihin lipsahti liian paksu kerros maalia. 

Mies auttoi vetimien laitossa, siihenkin tärväytyi muutama tunti. Lopputulos on kuitenkin täydellisen ihana!




Nyt tämä yli 60 vuotta vanha lipasto on jälleen käytössä, täytin laatikot askartelu- ja maalaustarvikkeilla.

Seuraava kunnostusprojekti on isäni vanhan nojatuolin kunnostus. Ja sen jälkeen toivon mukaan saan kunnostettua appivanhempieni vintillä pölyyntyvän emännän kaapin. Näistä projekteista tulee kuvia sitten aikanaan!

2 kommenttia:

  1. Oi, oi kuinka ihastuttava lipasto. On hienoa, että näitä vielä ehostetaan ja pidetään käytössä.

    VastaaPoista
  2. Tosi upea lipasto! Kaikki asiat valmistuu aikanaan, joskus siihen kuluu aikaa enemmän, joskus työ edistyy nopsaan.

    VastaaPoista