Sivun näyttöjä yhteensä

2.12.2018

Jouluvalmisteluja

Hupsista vaan, marraskuu oli ja meni, ilman ainuttakaan blogipäivitystä... Kyllä olikin pitkä ja pimeä kuukausi, muutamia aurinkoisia päiviä lukuun ottamatta! Kävimme syyslomalla Rodokselta ja kun palasimme sieltä pimeään ja sateeseen, iski kaamosväsymys minut voimalla kanveesiin... Pari viikkoa meni niin, etten jaksanut töiden jälkeen muuta kuin istuskella sohvalla. No, siinä tuli sitten neulottua kyllä kaikenlaista pukinkonttiin, joten ei tuokaan aika hukkaan mennyt. Ja nyt joka tapauksessa olen pirteämpi, kun on ollut pakkasta ja hieman kuuraakin maassa. Ehkä jaksan tätä blogiakin nyt päivitellä vähän ahkerammin, kun vuoden pahimmista kuukausista on selvitty kunnialla.

Olen siis neulonut urakalla sukkia ja lapasia kummi- ja sukulaislapsille ja vähän muillekin. Yksi kummilapsista toivoi yksiväriä villasukkia, hänelle neuloin vihreät, pitkävartiset sukat kokoa 36:


 Sukat on neulottu 500 g jättikerästä, lanka on akryylia. Samoista langoista neuloin toiselle kummitytölle sukat ja lapaset, koko 140 cm ja 34:


Myös kummipoika saa tänä jouluna lelujen lisäksi kummitädin neulomat sukat ja lapaset, muistaakseni ovat kokoa 90 cm ja 24. Nämä on neulottu Nalle-langasta:
 

Sukulaistytölle neuloin jo aiemmin syksyllä pipon ja lapaset, nyt tein vielä sukat samoista Nalle-langoista:



Kirjoneulettakin innostuin pitkästä aikaa tekemään, kun näin uudessa Suuri Käsityö-lehdessä kivojen heppasukkien ohjeen. Muokkasin ohjetta niin, että tein sukat Nalle-langoista (alkuperäisessä ohjeessa oli ohuempaa lankaa). Varresta olisi tullut kovin pitkä alkuperäisen ohjeen mukaan, lyhensin sitä tekemällä vain yhden kerroksen hevosia. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Sukat ovat kokoa 38. Tämäntyyppiset sukat aion tehdä myös itselleni, tosin alkuperäistä ohjetta tarkemmin noudatellen.


Yhdet kirjoneulesukat neuloin myös tyttärelleni, nämä sukat ovat kokoa 38 ja jo käytössä. Ohje löytyi Suuri Käsityö-lehdestä, taisi olla lokakuun numero, ellen aivan väärin muista. Uusimpia lehtiä kuitenkin.

 
Edelleen on sukkia työn alla, muutamia pareja aion neuloa vielä ennen joulua, osa niistä menee lahjoiksi. 

Innostuin myös tekemään tilkkutöitä. Meidän olohuoneemmehan on jouluna siinä mielessä ongelmallinen, että kelta-oransseihin tapetteihin on aika vaikea saada sopimaan mitään jouluista väriä, varsinkaan punaista. Tänä vuonna päädyin siihen, että teen vihreä-valkoiset koristetyynyn päälliset, jotka sopivat huoneen väreihin  ja ovat kuitenkin jouluiset. Ostin muutamia kankaita Eurokankaasta, loput löytyivät omista varastoista (osa on kierrätystavaraa). Tässä sohvatyynyjen uudet kuosit:



Tyynyt tehtyäni päätin ommella vielä lisää ja tein olohuoneen TV-tason päälle, sohvapöydälle ja keittiöön uudet pöytäliinat. Idea alla olevaan liinaan tuli pianon koskettimista. Käytin liinassa samoja kankaita kuin sohvatyynyn päällisissä.


Keittiössä on siniset jouluverhot, joten pöytäliinassakin on sinistä. Liina laitetaan jossain vaiheessa lasin alle kuvassa näkyvän vihreän pitsiliinan tilalle. Lasilevyä ei pysty yksin nostamaan, joten liinan vaihto odottaa hetkeä, jolloin miehellä on aikaa osallistua toimenpiteeseen...


Lauantai-illan pikatikkinä ompelin yhden kummilapsen lahjapakettiin vielä meikkipussinkin. Tähän on luonnollisesti tarkoitus ostaa jotain pientä täytettäkin, esim. huulikiiltoa ja ripsiväriä - jotain kivaa nuorelle teinille. Pussukan ohje löytyi kirjasta Tildan tapaan. Pussukan takana näkyy yksinkertainen liina, jonka ompelin sohvapöydälle.


Olin jo laittamassa ompelukonetta pois, kun päätinkin vielä Tildan innoittamana jatkaa ompelua. Eteisen ikkunaan syntyi muutama sydänkoriste. Näihin voisi kehitellä vielä jotain jouluvalohommaa, ettei lopputulos olisi liian valju.


Tänäänkin olisi vielä aikaa ommella, ehkä muutaman pussukan voisi vielä pyöräyttää lahjalaatikkoon... Mielessä on myös muita tilkkutyöideoita, mutta en tiedä jaksanko tässä vaiheessa vuotta lähteä ompelemaan tilkkupeittoa. Se on kuitenkin aika iso työ. Mutta pussukoita saattaapi syntyä.

Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille!

1 kommentti:

  1. No, eihän siellä pelkästään sohvalla ole istuskeltu, kun noin paljon kauniita sukkia on valmistunut. Hieno homma! Kivan näköisiä liinoja ja tyynyjä olet myös tehnyt, juuri passeleita joulun tunnelmaan. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista