Sivun näyttöjä yhteensä

9.12.2018

Lahjapuuhia

Sain viettää neljän päivän miniloman nyt loppuviikosta ja vaikka tämän päivän pilasikin pahaksi äitynyt flunssa (on kuumetta ja yskää, vaikka tauti alkoi viattomasti vähäisellä kurkkukivulla ja nuhalla), sain tuossa aiemmin tehtyä kaikenlaista. Kummilasten lahjat on nyt laitettu ja omallekin porukalle sain tehtyä lahjaostoksia. Tänään oli tarkoitus leipoa pipareita, mutta se jää nyt toiseen päivään, koska olo nyt kipeä ja kurja. Tuskin menen huomenna töihinkään, koska lämpöä on lähes 38 astetta ja yskä raastaa rintaa kipeästi. 

Alkuloma meni kuitenkin ihan ok. Ompelin mm. lisää sydämiä, pari pussukkaa ja pannulapun tilkkusälästä ja neuloin valmiiksi yhdet sukat, joista tietenkin unohdin ennen paketointia ottaa kuvan... Lankana oli vihreä-valkoinen Nalle:


Tästä langasta tuli oikein kivan väriset raitasukat kokoa 43.

Pussukoista pienemmän ompelin Tildan tapaan-kirjan kaavalla, isompi pussukka on "omasta päästä". Pussukat ovat luonnollisesti erinäköiset eri puolilta, koska ne on ommeltu ylijäämätilkuista:




 
Yhden pussukan ompelin hieman miehekkäämmällä kuosilla, koska ajattelin antaa sen lahjaksi siipalle. Pussukan sisään pitäisi tosin ensin keksiä jotain kivaa täytettä, tai ainakin jotain hyödyllistä, vaikkapa käsirasvaa...


Pannulappu syntyi tilkkusälästä ja päätynee omaan käyttöön:



Tilkkusydämistä osa jää koristamaan kotia ja osa matkaa muuanne:




Jouduin ompelemaan myös yhden lahjakassin, koska ne loppuivat kesken.


Yksi rakkaista ihmisistäni toivoi lahjaksi koruja, joten sellaisiakin piti sitten askarrella. Näpertelin korvikset ja kaulakorun. Samalla tuli tehtyä koruille rasia vanhasta metallisesta MagnoMan-rasiasta. Rasia muutti nopeasti muotoaan, kun liimasin kanteen koristeellista kartonkia ja laitoin rasian pohjalle tumman verhoilukankaan palasen.




Vielä pitäisi ennen joulua neuloa yhdet sukat ja yksi villapaita, josta on hyvää vauhtia takakappale valmistumassa - onneksi olen melko nopea neulomaan... Ja onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa!

Näin se joulu pikku hiljaa taas lähestyy...

 

1 kommentti:

  1. Oi mitä kaikkea ihanaa, niin hienoja ompeluksia♥ Olet kyllä taitava kun tuollaisia loihdit! Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ja leppoisaa joulun odottelua♥

    VastaaPoista