Sivun näyttöjä yhteensä

26.10.2019

Ilon aiheita

Osallistuin jokin aika sitten Tilkuista totta-blogin arvontaa ja kuinka ollakaan, arvasin oikein ja arvonnassakin onni suosi, eli voitin! Eilen tuli perille palkintopaketti, jonka avattuani olin aivan hämilläni. Niin runsas tuo voittopaketti oli! Siellä oli kangastilkkuja, vetoketjuja, nauhoja ja pitsejä, nuppineuloja, tilkkulehti, nappeja... Lämmin kiitos, Irma! Kaikille näille ihanuuksille löytyy käyttöä!





Toinen ilonaihe on se, että sain uuden nukkekodin! Olen jo pidemmän aikaa katsellut nukkekotia, joka olisi sopiva vanhoille Ari-nukeilleni. Lundbyn nukkekotia en ole halunnut ostaa, koska en pidä sen yläkerran porrastuksesta. Muutamia vanhempia Lyndbyn / Brion nukkekoteja on tullut vastaan ja muutaman ostoa olin jo harkinnutkin, kunnes äkkiä bongasin Torin sivuilta ison, 60-luvun alussa käsin tehdyn, uniikin nukkekodin. Ja nyt se on minun!


Tämän talon on rakentanut Johannes Paasonen 60-luvun alussa lapsenlapsilleen. Talon on ollut käyttämättömänä ilmeisesti useita vuosia, mutta nyt se saa meillä uuden elämän Hopeamäki-nimisenä talona, johon muuttaa Kumpusen perhe Villa Kumpulasta. Villa Kumpula puolestaan päätyy remontin jälkeen Ari-nukkien kodiksi. 

Myös Hopeamäki tarvitsee perusteellisen remontin, sillä pinnat ovat menneet aika nuhruisiksi, yksi kattopalkki on katkennut, sähköt on korjattava, samoin yksi ikkuna... 






Mutta hyvä tästä tulee! Aion toteuttaa remontin ajan kanssa ja huolellisesti, sillä tästä talosta tulee sisustuselementti. Kokoahan tällä talolla on jalustoineen peräti 76 x 135 x 46 cm! Eli rakennus on tuplaten suurempi kuin Villa Kumpula. Sen vuoksi sijoitankin sen aluksi kellarihuoneeseen, koska muualla ei yksinkertaisesti ole tilaa näin suurelle nukkekodille.

Aivan ensimmäisenä aion puhdistaa talon pinnat perusteellisesti. Sen jälkeen poistan nastat seinistä ja vanhat verhot. Mies lupasi laittaa jalustaan uudet jalat, 8 kpl. Jalustan levy on nimittäin notkahtanut, joten se vaatii lisää tukea. Aion maalata jalustan mustaksi. Talon väritystä en vielä tiedä, sitä lähden tästä kohta suunnittelemaan...

Olen niin innoissani tästä projektista!!! Ja täällä blogissani esittelen remontin etenemistä, joten halukkaat voivat seurata talon muutosprosessia. Liikaa en aio muutoksia tehdä, vaan remontoin tämän aarteen vanhaa ja talon luonnetta kunnioittaen.

2 kommenttia:

  1. :) onnea arvonta voitosta,sehän olikin runsas.,,monenlaista .
    voi minkä ihanuuden olet löytänyt.
    siellä perhe käy jo remonttikatselmuksia tekemässä,,,tulenn seuraamaan silmätarkkana nukkekoti-remppaa;)
    onko sinulla vielä nukkekoti-blogi?
    Oikein mukavaa puuhastelu hetkiä!
    ja kirpakkaa``talviaikaa!:)

    VastaaPoista
  2. Onnea voiton johdosta! Kyllä nyt palkinto osui oikeaan paikkaan, sinulta syntyy aina kaikenlaista kaunista tilkuista.
    Kiva Tori-löytö. Nyt vaan odotellaan, kuinka taloprojekti etenee.

    VastaaPoista