Sivun näyttöjä yhteensä

15.11.2019

Keittiöremppaa minikoossa

Villa Kumpulan keittiön seinät olivat niin nuhruiset, että päätin tapetoida kolme seinää uudelleen. Tapetiksi valitsin akryyli- ja öljyväreille tarkoitetusta lehtiöstä "paperia", koska se muistutti kangaspintaista tapettia.

Tapetointi oli helppoa, kiinnitin palat seinille kaksipuoleisella teipillä.

 
 
Uusin verhotankojen pidikkeet ja laitoin ikkunoihin verhot, jotka olivat aiemmin talon lastenhuoneessa. Sen lisäksi tuunasin uuteen uskoon liesi-allaspöytä-kombinaation, jonka olin ostanut Torin kautta saamaltani tuttavalta. Ostin häneltä myös kylpyammeen ja yhden sängyn. Kalusteet näyttivät ostohetkellä tältä:
 
 
 
Pienen askartelun jälkeen keittiö näyttää tältä:
 


 
Tuon sivupöydän rakentelin erinäisistä puunkappaleista, mitä nyt sattui kotoa löytymään. Iso laatikko on valemalli, eli ei avaudu. Nupit ovat kullanvärisiä helmiä. Tason alla oleva violetti juttu on koirien ruokakuppi (muovia, ollut lasten leluissa). "Kaakeli" on kontaktimuovilla päällystettyä askartelukartonkia ja se on vain painettu tuohon paikoilleen, eli se on helppo vaihtaa, jos kuosi alkaa kyllästyttää.
 
Tiskialtaan yläpuolella olevasta kaapista puuttuivat ovet. Mietin aluksi, josko rakenteisin siihen valeovet (saranointia en osaa tehdä), mutta päädyin avohyllyihin. Mielestäni ihan kiva näin.
 
Keittiön listoitus täytyy vielä tehdä uusiksi takaseinän osalta, lisäksi tarvitsen keittiöön sopivan kokoisen jääkaapin. Ja tietysti rutkasti kaikenlaista pikkutavaraa tarvitaan myös, jotta kokonaisuus vaikuttaisi asutulta ja aidolta. Jokin vitriini olisi myös kiva, tai vaikkapa levitettävä puusohva. Keittiöhän on aika iso, joten sohva mahtuisi sinne hyvin.
 
Pikku hiljaa tämä tästä rakentuu...
 
Hopeamäen kittaukset olen myös hionut. Seuraavaksi pitäisi rakentaa keittiön ikkuna uusiksi ja tukevoittaa alustaa, jonka päällä nukketalo on. Nämä ovat sellaisia hommia, joissa tarvitsen aviomiehen apua, joten en tiedä, milloin remppa Hopeamäessä jatkuu.
 


1 kommentti:

  1. ..tuonnehan vois vaikka muuttaa ...
    ihana rojekti sinulla:))
    mukavaa viikonvaihdetta:)

    VastaaPoista