Sivun näyttöjä yhteensä

12.11.2019

Muutoksia Villa Kumpulassa

Nukkekoti Hopeamäen remppa on aloitettu, mutta viime päivinä ei ole ollut aikaa jatkaa aikaa vievää kittausten hiomista. Lyhyet vapaahetket olenkin käyttänyt nukkekoti Villa Kumpulan parissa. Tähän vanhempaan nukkekotiini muuttaa 7-henkinen Arinukke-perhe.

Olen kaivellut nukkien mittakaavan (1:18-1:16) sopivia kalusteita omista kätköistäni sekä ostanutkin muutamia. Kalustus on silti edelleen täysin kesken. Jonkin verran olen tehnyt kunnostustöitäkin Villa Kumpulassa, mutta tämäkin homma on edelleen vaiheessa. Keittiöön sain sentään laitettua lattiaan uuden pinnan (puukuvioista kontaktimuovia), olohuoneen ja makuuhuoneen olen listoittanut. Vielä mietin, laitanko vinttikerroksessa olevan lastenhuoneen lattian uusiksi vai en.

Tässä muutamia kuvia. Aloitetaan alakerrasta, keittiöstä, jossa takaseinä on vielä aivan hirveän näköinen, koska jouduin repimään seinään liimatut keittiön kaapit irti Hopeamäkeä varten. Muutenkin niiden mittakaava oli väärä arinukeille.

Valkoisen hyllykön ja ruokapöydän olen tehnyt itse. Hyllyköstä ei tullut kovin siisti, mutta saa kelvata toistaiseksi. Muoviastiat ovat äitini löytö kirpparilta. Puutuolit ovat Kärkkäiseltä ja muovinen tuoli ostettu Tori.fi-sivuilta.




Keittiön vieressä on huone, josta ajattelin alun perin makuuhuonetta perheen vanhemmille. Todennäköisesti siitä tulee kuitenkin huone pojille. Tässä kuitenkin makuuhuoneen kalustusta; sänky on itse tehty, puinen lappu tuunauksen alla, yöpöydät Torilta, samoin kaapin takaa kurkistava tuoli. Kaappi on ostettu puuvalmiina kauan aikaa sitten ja maalattu itse. Kaappi on niin matala, että sopii 1:16 mittakaavaan. Huoneessa on lisäksi kehto, joka lähtee muualle, koska arinukke-perheessä ei ollutkaan vauvaa, kuten olin kuvitellut. Vauva lienee vuosikymmenten saatossa mennyt rikki, sillä nuket ovat peräisin 70-luvun alusta.


Olohuone sentään näyttää jo asutulta. Osa kalusteista oli tässä tilassa jo aiemmin, mutta saivat jäädä, koska olivat kooltaan sopivia myös näille pienemmille nukeille. Sohvat ovat tyttäreni vanhoja leluja, jotka olen maalannut. Luultavasti teen vielä niihin jonkinlaiset tekstiilipäälliset ja tyynyjä. Kirjahylly ja TV-taso menevät ehkä uusiksi, koska ne on tehty todella ohuesta balsalevystä eivätkä ole kovin kestäviä. Joulukuusi on ostettu Kärkkäiseltä. Niitä olikin tarjolla niin monenlaisia sopivassa koossa, että oli ihan vaikea valita...



Olohuoneen vieressä on toinen makuuhuone, josta ensin ajattelin tehdä takkahuoneen / kirjaston, mutta siitä taitaakin tulla aikuisten makuuhuone. En vielä tiedä, mihin tuon takan sijoitan, vai laitanko sitä minnekään. Jokaisessa talossa ei ole pakko olla tulisijaa, ei meillä kotonakaan ole, vaikka asummekin vanhassa talossa.


Vinttikerroksessa on tuleva tyttöjen huone sekä kylppäri. Kylppäriin löysin Torilta WC-pöntön ja vessapaperitelineen. Allaskaapin tein itse balsasta ja sopivan kokoisesta muoviastiasta. Hana vielä puuttuu, se pitää ostaa ja asentaa. Amme on peräisin 70-luvulta ja hieman kärsinyt, hankin tilalle uuden ammeen tai sitten suihkun. Puinen pesukone on myös 70-luvulta.



Tyttöjen huoneessa on kolme sänkyä, joista yksi on niin leveä, että siihen mahtuu kaksi. Korvaan sen ehkä kapeammalla. Poikien huoneeseen onkin sitten hankittava sängyt myös... Tai tehtävä itse. Tämän vinttihuoneen kalustus on sekava enkä tiedä tykkäänkö tuosta lattiastakaan enää. Ehkä jotain tummempaa tilalle? Kärkkäisellä oli tarrapintaista korkkilevyä, sitä voisi ehkä kokeilla lattiaan... Osa kalusteista ehkä päätyy myös muualle, kuten tuo matala hyllykkö. Se on vanha kaluste 70-luvulta, siinä oli joskus liukuovetkin, jotka ovat matkan varrella kadonneet. Katsotaan nyt, miten tämä huone tulee kehittymään!



Ykköskohteeni nukkekotimaailmassa on Hopeamäki, mutta välitöinä laittelen tätä Villa Kumpulaa uuteen uskoon. Kalusteiden hankinnassa tulee kyllä olemaan paljon työtä, koska en halua kalustaa tätä taloa kaupasta ostetuilla, uusilla Lundby-kalusteilla. Jonkin verran niitä voi toki hyödyntää.

Ensimmäisenä hankintalistalla ovat keittiön kalusteet, hyllyjä ja kaappeja voi värkätä itsekin, mutta lieden ja jääkaapin teko voivat olla haasteellisia. Mieluusti ostaisin ne valmiina. Samoin amme olisi kiva löytää ja kaikille nukeille vuoteet.

Remontti ja sisustaminen jatkuvat...

1 kommentti:

  1. Hitaasti hyvä tulee, sanoi vanha kansa. Remontti ja kalustaminen näkyy olevan jo hyvällä mallilla. Vanhat tai kotitekoiset kalusteet on paljon tunnelmallisempia kuin uudet.

    VastaaPoista