Sivun näyttöjä yhteensä

10.3.2014

Remonttia poikien huoneessa

Hiihtolomalla päätimme viimein remontoida poikien huoneen talomme yläkerrassa. Huone on viimeksi laitettu noin 17 vuotta sitten, ennen sitä se oli täysin alkuperäisessä kunnossaan eli vm. -54.

Laitan tähän muutaman kuvan remontista. Huoneen sisustaminen on vielä vaiheessa, joten en vielä halua laittaa kuvia siitä, miltä huone tällä hetkellä näyttää. Kunhan huone on laitettu täysin valmiiksi, laitan kuvat tyyliin "ennen ja jälkeen remontin".

Ennen rempppaa huone piti tyhjentää. Siinä olikin kova homma! Tavaroita kuskattiin kellariin, vinttiin ja tyttären huoneeseen. Toinen pojista nukkui väliaikaisesti ns. kellarihuoneessa, joka toimii meillä sekä oleskelutilana että saunan pukuhuoneena. Nuorempi poika muutti väliaikaisesti siskon huoneeseen - sisko oli tietysti asiasta innoissaan...

Yksi päivä meni tapetteja ja listoja poistaessa. Kun se oli tehty, pääsimme maalaamaan katon ja pohjamaalaamaan seinät. Alla olevassa kuvassa nämä hommat on tehty.
Muurista koitui ongelmia. Aikana, jolloin piipussamme ei vielä ollut sisäpiippua, oli muuriin kondensoitunutta vettä päässyt puskemaan tiilien läpi sisäseiniin saakka. Koska olimme nuorena hölmöyksissämme pinnoittaneet muurin lasikuitutapetilla, ei kosteus päässyt haihtumaan huoneilmaan, vaan jäi muhimaan muurin ja tapetin väliin. Huomasimme asian, kun olimme maalanneet muuria peittävän lasikuitutapetin valkoisella: sen läpi puski ruskeaa väriä, joka ei peittynyt maalilla. Mies totesi, että nyt on syytä kurkistaa, mitä tapetin alla on, ja leikkasi mattopuukolla palan tapettia irti. Ja mikä hirveä homeen haju sieltä pöllähtikään! Saman tien oli selvää, että koko tapetti revitään irti ja sen alla oleva pinnoite (pellavaöljykittiä tms.) hiotaan pois.

Alla olevassa kuvassa on jo osa tapetista revitty irti. Se oli kova homma, mutta vielä hirveämpi työ oli miehellä hioa tapetin alla oleva pinta pois. Koko huone oli aivan hirveässä pölyssä sen jälkeen. Onneksi oviaukkoa suojaava muovi esti pölyn leviämisen muihin huoneeseen.
Tässä vielä lähikuva muurista ja pinnoitteesta:Myös huoneen lattialla ollut vanha muovimatto haisi nurjalta puolelta melko mahtavalle. Se sai lähteä myös. Vanhin poikamme on koko syksyn ja talven kärsinyt nuhasta ja tukkoisuudesta, oliko nyt tässä syy pojan oireisiin? Home ja VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa oireita, joista lapsi on kärsinyt. Toivottavasti oireilu helpottaa remontin myötä.

Alla vielä yksi kuva, jossa muuri on pinnoitettu uudelleen saneerauslaastilla tms. Pinnasta tehtiin tarkoituksella epätasainen. Pinta näyttää kuvassa läiskikkäältä, koska laasti ei ole vielä kuivunut. 
Muurin käsittelyn jälkeen huoneeseen laitettiin uusi lattia (korkkia) sekä uudet tapetit. Viikonloppuna muuri maalattiin, huoneeseen laitettiin uusi ovi ja viimeiset listat paikalleen. Tänään lähden ostamaan huoneeseen uusia verhoja ja öljyän huoneeseen ostetun senkin. Tuohon yllä olevassa kuvassa näkyvään nurkkaukseen tulee vaatekomero. Kunhan sekin on tehty, laitan lupaamani kuvat huoneesta ennen remppaa ja sen jälkeen. Ja ehkäpä viimeinkin saan laitettua tänne kuvia myös meidän vuosi sitten remontoidusta keittiöstä, josta tosin edelleen puuttuvat valolistat ja kaakeleista saumaus...

No, hitaasti hyvä tulee...


1 kommentti:

  1. Pojat varmasti ovat onnellisia uusitusta huoneestaan. Meilläpä on edessä nyt keväällä kuistin ulkoseinän uusiminen, 30-vuotta sitten laudoitettu ja 20-vuotta sitten viimeksi maalattu hirsisenä vähän retkottaa. Kiinnostavaksi tehtävän tekee laudoituksen taakse pesiytynyt ampiasyhdyskunta. Toivottavasti eivät ehdi herätä ennen sitä.

    VastaaPoista