Sivun näyttöjä yhteensä

4.6.2014

Kevään viimeiset ompelukset

Säiden lämmettyä ja kesän saavuttua meillekin ei ompelukoneen ääressä istuminen enää niin houkutellutkaan. En ehtinyt ommella puoliakaan siitä mitä suunnittelin, mutta ei se haittaa. Pihatyöt kiinnostavat tällä hetkellä enemmän kuin käsityöt.

Kevään viimeisiksi ompelutöiksi jäivät kaksi toppia ja college-puku. Tyttären topista piti tulla kokonaan harmaa, mutta jämäkangasta ei ollut tarpeeksi, joten topista tuli tämän näköinen:


En itse ole kauhean tyytyväinen tähän toppiin, mutta tytölle tuo kelpasi. Itselleni ompelin tummansinisen topin hieman paksummasta trikoosta ja siitä tuli aika siisti. Tätä vaatetta voisin kuvitella käyttäväni helteisenä päivänä vaikka töissä.


Pienelle pojalle ompelin college-puvun samettipintaisesta trikoosta. Paidasta tuli vantteralle pojalle aika kapea, mutta mahtui kuitenkin. Olisi pitänyt kaavoja leikatessa ymmärtää, että kyseessä on aika kapea puseromalli. No, vahingosta viisastuu. Poika joka tapauksessa otti puseron käyttööns', olihan siinä aika makea Simpson-aiheinen kuva... Kuva on leikattu Mallorcalta ostetusta T-paidasta. Kyseinen T-paita oli niin huonolaatuinen, että pojan pukiessa sitä ensimmäistä kertaa päälleen paitaan tuli reikiä! Kangas oli todella haurasta, sormi sujahti kankaasta läpi kuin tyhjää vain. Kumma juttu, ettemme huomanneet sitä ostohetkellä. Jatkossa täytyy olla tarkempi. Onneksi paita ei maksanut kuin muutaman euron. Laatu tosin oli sitten sen mukainen. En tiedä, kuinka hyvin tuo huonolaatuisesta paidasta leikattu kuva käytössä kestää, mutta ainahan sen voi ratkoa pois, jos se kulahtaa.

Tässä kuva college-paidasta. Housuista en ottanut kuvaa, koska niissä ei ollut mitään erikoista.
Ompelukone on nyt siis pakattu taas koteloonsa odottamaan uusia ompeluhetkiä. Siihen saakka aion olla ihan pihalla, kirjaimellisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti