Sivun näyttöjä yhteensä

21.9.2014

Tilkkujen taikaa

Vaikka kesä on ollut kiireinen, elokuussa minulla oli aikaa ommellakin jonkin verran. Enimmäkseen tein tilkkutöitä. Ensimmäinen tilkkutyö oli harjoittelua, koska en ole ommellut tilkkujuttuja pitkään aikaa. Löysin kivan tilkkublokin ohjeen muistaakseni Tilkunviilaajan blogista (?) ja sitä halusin kokeilla.

Tilkuista syntyi tyynynpäällinen, vaikka aluksi tarkoitus oli tehdä kassi. Toiselta puolelta tyyny näyttää tältä...


...ja toiselta puolelta tältä:

Ompelin myös yhden pöllön. Tämän pöllön täytteenä on styroxpalloja, mutta ei tämäkään kovin hyvin pöydällä pystyssä pysy. Pöllöt vaativat edelleen kehittelyä...


Ompelin myös pari pientä pussukkaa, koska halusin eroon muutamista kierrätysvetoketjuista. Toinen pussukoista päätyi jo käsilaukkuuni kaiken pienen sälän säilyttämiseen. Edelleenkin inhoan vetoketjujen ompelemista, mutta jos näitä tyynyliinoja ja pussukoita jaksaisi sitkeästi ommella lisää, saattaisin jossain vaiheessa oppia ompelemaan vetskaritkin siististi paikoilleen.

Pussukoista tuli silti ihan kelvollisia:


Mökille ompelin pyykkipussin. Pussin yläreunassa on samaa kangasta, mistä on tehty kappa pukuhuoneen ikkunaan. Pyykkipussukka päätyy samaan tilaan, oven viereen roikkumaan. Pussukkaan voi sitten tunkea likapyykkiä kotiin vietäväksi. Pesukonettahan meillä ei mökillä ole, kun ei ole vesijohtoa eikä viemäriäkään. Teksti "Pyykit" on ommeltu pussiin koneella. Yllättävän hyvin se onnistui.


Tilkuista syntyi myös Kassi Keltainen. Tarkoitus on ommella vielä ainakin Kassi Sininen, mutta ennen sitä olisi ommeltava olohuoneeseen uudet verhot ja maalattava loppuun muutama keskeneräinen taulu... Joten tilkkutyöt saavat nyt toistaiseksi jäädä. Laitan ompelukoneen joksikin aikaa taas nurkkaan odottamaan, kunhan nyt ensin saan ne verhot ommeltua... Himskatin hidasta puuhaa sekin, kun kangas on ohutta ja liukasta.

Mutta nyt eksyin asiasta. Tässä siis kuva Kassi Keltaisesta, jossa on koristeena nappeja -keltaisia tietysti:


Joululahjakasseja varten ostin jo Eurokankaasta punaista kangasta. Mutta kuten sanottu, ompeluhommat saavat nyt vähäksi aikaa jäädä. Palataan niihin sitten lähempänä joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti