Sivun näyttöjä yhteensä

27.2.2016

Talvilomalla

Kauan kaipaamani talviloma alkoi viimeinkin. Olenkin totisesti ollut loman tarpeessa ja aion ottaa nyt lomastani kaiken irti! Satsaan ulkoiluun ja eläinten ja perheen kanssa puuhasteluun. Siinä sitä mukavasti rentoutuu.

Töissä on edelleen kiirettä, mutta kotona onneksi on pahin stressi helpottanut. Kun vanne ei enää niin pahasti kiristä otsanahkaa, on käsitöitäkin tullut tehtyä enemmän. Purkamani liivin Puro-langoista neuloin tumppuja. Koska lankaa jäi, purin ensimmäisistä Puro-tumpuista pois langat, jotka eivät olleet Puroa ja neuloin tumput uudelleen loppuun Purolla. Lapasista tuli heti paljon paremman näköiset:


Jostain kumman syystä tämä kuva tuli nyt pystyasentoon, vaikka se alunperin oli kyllä vaaka-asennossa... Enkä saa asiaa korjattua. Oi voi... Aina tulee ongelmia näiden tietokoneiden kanssa.

Mutta lapasia on nyt useammat, naisen käteen sopivat. Yhdet neuloin lapsen kokoa, vielä en tiedä kenen lapsukaisen käteen tumput päätyvät.
Tytär valitti villasukkien puutetta, joten hänelle neuloin Nalle-langasta sukat:


Myös ompeluhommia on tullut tehtyä. Serkkuni kutsui meidät viikko sitten luokseen syömään ja ompelin hänelle tuliaisiksi rantakassin:


Ja viimeisenä kuva ompelemastani tilkkupeitosta. Peitto on tarkoitettu vauvalle. Minulla on nimittäin sellainen fiilis, että sukuun syntyy lähiaikoina uusi pienokainen... Kukaan ei tosin ole myöntänyt olevansa raskaana tai edes suunnittelevansa sellaista, mutta minulla on vain tämä tunne. Siksi ompelin tämän peiton, jonka ensimmäisenä sukuun syntyvä vauva tulee saamaan. Tykkäsin tämän peiton ompelemisesta todella paljon. Tikkauksetkin onnistuivat mielestäni hyvin, vaikka en niiden tekemisessä mikään mestari olekaan. Tikkasin ympyrät käyttämällä piirtoheitinkalvosta leikattua mallia, se oli hyvä ratkaisu.

 
Olen päättänyt ommella tilkkupeitot myös kaikille omille lapsilleni, koska aiemmin tekemäni, olohuoneen sohvalla päätynyt tilkkupeitto, on ollut lapsilla ahkerassa käytössä. Ensimmäistä peittoa olen jo aloitellut, sen saa teinipoika mukaansa sitten kun jossain vaiheessa päättää muuttaa omilleen. Joitakin vuosia siihen menee, mutta eipä peittokaan ole vielä valmis...

Tilkkutöissä on jotain kiehtovaa. Nyt kun olen lomalla, aionkin käydä täydentämässä kangasvarastojani, jotta saan tehtyä tilkkupeitoista sellaiset kuin olen suunnitellut. Kangasvarastoni ovat huvenneet hyvää vauhtia, syksyllä tuli ommeltua kuitenkin aika paljon. Myös lankavarastoja olen saanut kutistumaan, hyvä niin! Ehkä joskus vielä saadaan joku tolkku tähänkin huusholliin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti