Sivun näyttöjä yhteensä

27.11.2016

Kaikenlaisia käsitöitä

Blogin päivitys on taas unohtunut pitkäksi aikaa, mutta hengissä täällä ollaan. Monenlaisia käsitöitä on valmistunut tässä syksyn aikana ja laitan niistä nyt tänne kuvia.

Sain ystävältäni taannoin pari kassillista palakankaita lahjoituksena ja innostuin ompelemaan niistä ja oman varastoni kangaspaloista vaatteita ystäväni vauvalle sekä kummitytön nukeille. Nukkien vaatteiden sopivuudesta ei ole kyllä mitään takeita, koska minulla ei ollut nukeista muita mittoja kuin pituudet, 48 ja 49 cm. Tuon mittaisille nukeille en löytänyt vaatteiden kaavoja, joten tein vaatteet 50 cm vauvan vaatteiden kaavoilla hieman kaavoje muokaten. Tässä kuvia nukkien vaatteista:

liivihame

bokserit ja paita

college-housut ja paita

college-housut

Vauvalle ompelin tämän näköisiä vaatteita:





Toivottavasti vaatteet nyt käyvät vauvelin ylle. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi vauvoille ommellut yhtään mitään eikä ole enää oikein semmoista näppituntumaa siihen, millaisia vaatteiden pitäisi pienelle ihmiselle olla.

Mattoja on kiva virkata (vaikka niistä yleensä tuleekin muotopuolia...) ja kun löysin kaupasta kivan näköisiä kuteita, päätin virkata yhden. Matosta piti tulla paljon pidempi, mutta lanka loppui kesken enkä sitten enää löytänyt lisää samanvärisiä tai muuten mattoon sopivia kuteita. Tästäkin matosta tuli vähän muotopuoli, koska Kaupunkilangan kuteet eivät olleet tasalaatuisia: osa kuteista oli ohuempaa, osa paksumpaa. Matto lojui aikansa makuuhuoneen lattialla ja nyt se on tuulikaapissa, sinne se oli juuri sopivan kokoinen.


Koiralle ompelin vanhoista farkuista löhöpatjan. Farkkupäällisen sisällä on vanha iso tyyny, jonka sisällä on pieniä styrox-palloja. Harmi, että koiran mielestä tämä lattiatyyny ei ollut ollenkaan viihtyisä nukkuma-alusta... Mieluummin Neiti E nukkuu sohvalla, lattialla tai meidän sängyssämme. Lattiatyyny päätyneekin lasten käyttöön...


Neulonutkin olen, lähinnä joululahjoja. Kummitytölle valmistui sukat ja lapaset. Valokuvissa näyttää siltä, kuin ne olisi neulottu erivärisistä langoista, mutta molemmissa on pinkkiä Nalle-lankaa ja punaista pörrölankaa. Näistä kuvista näkee hyvin, kuinka valaistus kuvaamisen aikana vaikuttaa väreihin. Lapas-kuvassa värit ovat aidomman näköiset:



Joulujuttuja värkkään edelleen ja laitan kuvia taas kun jotain valmistuu. Aion ommella muutaman jouluisen koristetyynyn- päällisen ja pöytäliinan keittiöön. Yhdelle lukuisista kummilapsistamme virkkaan lahjaksi ponchon. Kummilasten joululahjat alkavatkin onneksi olla aika hyvin "hallussa". Eikä vielä ole edes joulukuu! Hyvä näin. En tykkää jättää asioita viime tippaan.

Tänään on ollut ensimmäinen adventti ja sen kunniaksi virittelin ikkunoille pari kynttelikköä. Ulkonakin on mukavan talvista, toivottavasti saadaan tänä vuonna valkea joulu!

1 kommentti: