Sivun näyttöjä yhteensä

25.2.2017

Kolme sydäntä-ryijy ja villasukat

Vuosia sitten innostuin värjäämään villalankoja kasveilla. Pata porisi pihassamme parinakin kesänä ja lankoja tuli värjäiltyä useita vyyhtejä. En kuitenkaan keksinyt langoille mitään kovin järkevää käyttöä. Sukissa ja lapasissa ei 100% villalanka oikein kestä ja muutenkaan nuo langat eivät oikein sovi töihin, joita pitäisi jossain vaiheessa pestäkin. Värit kun eivät välttämättä pesua kestä - en tiedä, kun en ole kokeillut.

Joitakin vuosia sitten tein langoista ryijyn ja nyt sitten päätin tehdä toisen, vähän pienemmän. Pohjakankaana ryijyssä on edullinen musta säkkikangas ja lankana siis 100%, käsinvärjätty villalanka. Näistä aineksista syntyi Kolme sydäntä-ryijy. Sydämet kuvaavat lapsiani. Kuvassa ryijy on ripustettu oven kahvaan. Tällä hetkellä ryijy odottaa sopivan paikan löytymistä vaatekaapissa. Eiköhän tällekin työlle paikka löydy, ajan kanssa.


Kaupoilla käydessäni sorruin ostamaan Novitan Suomalaista Sukkalankaa useita keriä, koska lanka sattui olemaan alennuksessa. Ainahan sitä on ostettava, kun saa jotakin "halavalla"... Oi voi. Nyt olen ihmeessä noiden lankojen kanssa. Kaipa niistä sukkia on sitten neulottava, vaikka meillä ei kukaan nyt sukkien tarpeessa olekaan. Itselleni neuloin yhdet kirjoneulesukat. Sukan perusohje löytyi vyötteestä ja mallia raitoihin otin Novitan Sukkalehdestä. Tyttö risti nämä sukat intiaanisukiksi. Päätynevät minulla tallikäyttöön ratsastuskenkien kanssa.
 

Muita käsitöitä ei ole nyt valmistunut. On taas vaihteeksi sellainen jakso elämässä, että en jaksa olla kovin aktiivinen, enempi tekee mieli töiden jälkeen vaan huilailla ja pötkötellä. Oikeasti pitäisi saada nyt vähän pidempi vapaa, jotta saisin loppuun käytetyt akkuni ladattua ihan kunnolla ja jaksaisin ryhtyä toteuttamaan ideoita, joita päässäni pyörii. Harmi, ettei sellaiseen ole mahdollisuutta. Puolivaloilla on mentävä eteenpäin ja toivottava, että tässä matkaa taittaessa akku latautuisi pikku hiljaa...

3 kommenttia:

  1. Kivoja töitä, ryijy on todella kauniinsävyinen! Minullakin on vuosia sitten värjättyjä lankoja edelleen käyttämättä. Yhden takin olen niistä aikoinaan neulonut ja voihan niitä käyttää tyynynpäällisiin, peittoihin, sukanvarteen jne.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat, intiaanisukat sopii niille tosiaan nimeksi. Ryijy on ihana. Se on varsinainen käsityö, kun langatkin oot itse värjännyt. Minulla on äitini tekemä ryijy, johon hänkin värjäsi langat itse.

    VastaaPoista
  3. Aivan Ihana tuo ryijy!

    VastaaPoista