Sivun näyttöjä yhteensä

25.5.2017

Lastenhoitaja Villa Kumpulaan

Mineily on jäänyt viime vuosina vähemmälle, mutta sen verran tässä taannoin innostuin, että korjasin yhden rikkoutuneen nuken.
Nukke on ostettu joskus tyttärelle eikä se ollut kovin laadukas. Nuken rikkouduttua päätin kuitenkin säästää nuken pään, kädet ja jalat, vaikka tuo pääosa olikin vähän muotopuoli.

Korjasin nuken piipunrasseilla, vaahtomuovilla ja puuvillalangalla. Alla muutamia kuvia korjauksen eri vaiheista. Aluksi siis tein vartalolle "rangan" piipunrasseista. Liimasin osat kiinni piipunrasseihin ihan tavallisella Erikeeperillä.


Kun liima oli kuivunut yön yli, käärin vartaloon täytteeksi vaahtomuovia. Kiinnitin sen rullalangalla. Päälle kieputin paksumpaa puuvillalankaa. Alla olevasta kuvasta näkyy hyvin tuo ylävartalon muotopuolisuus: toinen olkapää on erilainen kuin toinen, jonka vuoksi oikea käsi tulee hassusti alemmaksi kuin vasen. Mutta ei se nyt haittaa.


 Päätin, että nukesta tulee lastenhoitaja Villa Kumpulan perheen Kalle Viljami-vauvalle. Vaatteet ovat siis sen mukaiset, ommeltu käsin lastenvaatekankaiden tilkuista. Housut ompelin nuken päälle jotta ne pysyvät hyvin paikoillaan, tunikan sen sijaan voi riisua pois jos haluaa vaihtaa nuken vaatetusta.


 Annoin nukelle nimeksi Jenny. Alla Jenny ja Kalle Viljamin äiti Anna keskustelevat Villa Kumpulan olohuoneessa lastenhoidosta...


Villa Kumpulassa olisi vielä paljon kaikenlaista näperrettävää, mm. keittiö on vielä keskeneräinen. Ehkä jossain vaiheessa iskee taas inspiraatio tähänkin hommaan. Toistaiseksi kuitenkin keskityn pihatöihin. Nyt on ollut niin lämmintä jo, että uskaltauduin ostamaan kuistille ensimmäiset kesäkukat:
Ensimmäiset kahvitkin on jo kuistilla juotu. Tästä se kesä lähtee käyntiin!

1 kommentti:

  1. Hienosti korjattu! Minullakin on nukkeprojektit olleet vähän vähemmällä viime aikoina, niitä korjattaviakin nukkeja löytyy, kun vain saisi jostain sen kipinän tarttua aiheeseen.

    VastaaPoista