Sivun näyttöjä yhteensä

30.1.2018

Pieniä sisustusjuttuja

Meillä on eteisessä pyökinvärinen vaatekaappi, ollut jo varmaankin 20 vuotta. Kaapissa ei ole mitään vikaa, mutta olen kyllästynyt sen väriin.Haluaisin tilalle kaapin, joka olisi tummaa puuta, ja tyyliltään vanhahtava tai oikeasti antiikkinen. Sopivaa kaappia ei vain ole vielä kaupasta löytynyt. 

Niinpä tuli sitten mieleeni, että voisiko nykyisen kaapin maalata tai päällystää vaikka kuviollisella kontaktimuovilla? Ajatuksen kontaktimuovista hylkäsin nopeasti, koska kaapissa on paljon kapeita kohtia, jotka olisivat todennäköisesti aika veemäisiä päällystää... Mutta ajatus maalaamisesta jäi itämään.

Mies jarrutteli tapansa mukaan, kun innostuin kalkkimaaleista (oikeasti ovat liitumaaleja), joilla monet ovat onnistuneesti uudistaneet huonekalujaan. Mies ehdotti, että ostaisin pienen tuubin liitumaalia ja kokeilisin ensin johonkin, miten maali toimii ja miltä valitsemani sävy näyttää.

No, tämähän oli suorastaan loistava ajatus! Meillä on pari ikivanhaa koivunväristä jakkaraa, jotka ovat vuosien saatossa kuluneet ja jotka ovat muutenkin tylsän näköisiä, koska jostain syystä en pidä koivunvärisistä kalusteista.
 

Otin toisen jakkaroista ja maalasin sen kokeeksi ruskealla liitumaalilla. Alkuperäinen ideanihan oli, että maalaisin eteisen kaapin tumman ruskeaksi, jolloin se sointuisi esim. meidän tummiin olohuoneen kalusteisiin.

Jakkarasta tuli kyllä ihan siisti ja liitumaalia oli helppo käsitellä. Mutta tuo ruskea väri ei kyllä ole oikeasti mistään kotoisin...Eli vaatekaappiamme ei todellakaan maalata ruskealla maalilla! Ei ainakaan tuolla sävyllä, jota jakkaraan käytin, ja paljon muita vahtoehtoja ei liitumaaleissa näyttänyt olevan. Jakkara saa nyt silti uuden värinsä pitää, se kelpaa tuollaiseen talvehtivan pelargonian alustaksi.

En nyt sitten tiedä, mitä tuon vaatekaapin kanssa oikein tekisi. Mies ehdotti, että maalaisin sen vihreäksi, kyllähän sekin tähän meidän sisutukseen sopisi ihan hyvin. Mutta katsotaan nyt.

Kylppärissä meillä on ollut iät ja ajat tylsä lattian ja katon väliin pingotettu metallinen hyllykkö. Hyllykkö on ollut erittäin epäkäytännöllinen, koska hyllyt kallistuivat eteenpäin ja olivat huteria muutenkin. Purkit ja purnukat kaatuivat vähäisestäkin tönäisystä. Hyllykkö oli myös vuosien saatossa ruostunut ja oli kaikin puolin ikävän näköinen. 


Niinpä innostuin, kun näin Lidlin mainoksessa kuvan kylpyhuoneen kaapista. Se ostettiin ja nyt se on paikoillaan kylppärissä. Ikävän näköinen nurkkaus siistiytyi kerralla, saimme samalla kylppäriin peilin ja tilaa mm. kylpypyyhkeille ja laudeliinoille.
Sellainen hassu juttu tässä kaapissa oli se, että alaovea ei saanut avautumaan seinään päin. Jos kätisyyden olisi vaihtanut, eivät ovet olisi mahtuneet päällekkäin. Ainoa järkevä vaihtoehto oli siis laittaa ovet niin kuin ne yllä olevissa kuvissa ovat. Kaappi ei ollut myöskään kosteussuojattu, joten saa nähdä, miten kauan se kestää hyvänä. Mutta eipä tuo ollut hinnalla pilattu, maksoi muistaakseni vajaat 50 euroa. Eiköhän se sen rahan edestä palvele.

Kaikenlaisia pieniä sisustus- ja siivousideoita on mielessä taas kun alkaa päivä pidentyä ja mieli virkistyä. Flunssan suhteenkin tilanne on jo parempi kuin eilen, kiitos lääkärin, joka kirjoitti minulle Duact-reseptin. Duact auttaa mukavasti nuhaan, ei tarvitse koko ajan niistellä. Nyt jaksan ehkä taas paneutua tuon vaatekaapin maalausprojektiin... Mies ehkä toivoo, että olisin jo unohtanut koko homman, koska hänelle kaappi kelpaa tuollaisenaan. Mutta eipähän se nyt niin mene.

Ei muuta kuin värikarttoja selaamaan...

1 kommentti:

  1. Valon lisääntyessä sisustuskärpäset alkavat surraamaan! =)
    Kalkkimaaleilla on kiva kikkailla, mutta ehkä tuohon kaappiin voisi sopia ihan vaikka valkoinenkin.
    Lempeitä talvipäiviä sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista