Sivun näyttöjä yhteensä

17.1.2020

Sisustustöitä Hopeamäessä

Iltakausia olen viettänyt kellarihuoneessa ja työpöydän ääressä sisustaen Hopeamäkeä ja askarrellen sinne sisustusjuttuja. Alla kuvia tämän hetkisestä tilanteesta, aloitetaan kylpyhuoneesta, jonne laitoin verhon pitsinpalasta, joka tuli nukketalon mukana. Suurin osa tavaroista on ollut aiemmin Villa Kumpulassa, mutta punainen matto on uusi (virkattu pikkuliina), samoin pieni hyllykkö seinällä. Kylpyhuone- ja kodinhoitotilaa jakamaan askartelin pienen lasiseinän.

Iso peili on tehty Biltemasta ostetusta peilikalvosta ja valmiista kehyksestä. Verhotanko on muovihelmistä ja grillitikusta, maalattu hopeanvärisellä akryyvärillä.






Yläkerran aulaan tuli musiikkihuone, jossa on piano sekä talon isännän sähkökitara ja banjo. Mattona on virkattu liina.




Makuuhuoneen kalustus on pääosin Villa Kumpulasta ja tyttären vanhasta nukkekodista (josta aion tehdä kansakoulun jossain vaiheessa...). Mukana on muutamia uusiakin tavaroita, mm. seinällä oleva hylly.






Lastenhuoneeseenkin löytyi kalusteet vanhoista nukkekodeista. Matto on kortti, jonka olen saanut Irmalta syksyisen arpajaisvoiton mukana. Samaisen arpajaisvoiton mukana tuli kivoja kankaita, joista tulee mm. verhot tähän huoneeseen!





Keittiö on vielä täysin keskeneräinen.



Myöskään eteisessä ei ole juuri muuta kuin sotkua. Portaikkoon sain sentään kaidepylväät paikoilleen, mutta varsinainen kaiden pylväiden välistä puuttuu. Alkuperäinen ajatus oli virittää ketjua pylväiden väleihin, mutta tämän idean toteuttaminen ei vaan onnistunut. No, keksin kyllä jotain muuta, jos se on tarpeen. Pylväikkö on niin tiheä, ettei edes pieni nukkelapsi pysty tuosta välistä tipahtamaan.




Viimeisenä vielä olohuone, jonka kalustus oli aika hakusessa. Villa Kumpulassa ollut sohva hajosi, joten jouduin tekemään tilalle uuden. Tein sitten "talonpoikaissohvan", sellaisen auki vedettävän, josta saa varavuoteen. Askartelin tämän "puusohvan" paspispahvista. Tilasin olohuoneeseen myös muutaman puuvalmiin kalusteen (pöytä ja takka), jotka maalasin huoneen väreihin sopiviksi. TV-taso pitäisi vielä värkätä, en oikein tykkää tuosta, joka huoneessa nyt on.








Yksikään huoneista ei ole vielä kokonaan valmis ja talosta puuttuu paljon yksityiskohtia ja pikkutavaraa. Sisustaminen siis jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti