Sivun näyttöjä yhteensä

5.5.2014

Kesäkukkia ja ompelutöitä

Alkukeväästä käsitöiden teko ei houkutellut, mutta nyt olen taas virkistynyt silläkin saralla. Puikoilla on pari neuletyötä, aloitin myös suuritöisen virkkaustyön, joka valmistunee vuonna x... Sen lisäksi olen ommellut koneella, pitkästä aikaa!!

Sohvatyynyjemme päälliset ovat jo parhaat päivänsä nähneet ja kaipasivat vähintäänkin pesua, joten ompelin kierrätyskankaista toiseen tyynyistä uuden päällisen. Päällinen on vetoketjua vaille valmis alla olevassa kuvassa, jossa lempipaikallaan uinailee myös Herra C:Herra C onkin viime aikoina ollut aika väsynyt mies, eikä pelkästään sen vuoksi, että ikää on jo 9 vuotta... Neiti E:n juoksuaika nimittäin pisti jälleen LEIKATUN herran pään sekaisin, ja olemmekin saaneet "nauttia" viime päivinä runsaista seksuaalissävytteisistä esityksistä, kiitos rakkaiden lemmikkiemme... Kylläpä onkin selkävaivaista urosta kovasti väsyttänyt noiden leikkien jälkeen!

Mutta se siitä. Pääsiäisenä oli niin lämmintä, että uskaltauduin ostamaan kuistille muutamia orvokkeja ja tähtisilmiä. Onneksi nämä kukat kestävät kylmää, sillä eilen täällä satoi lunta, räntää ja rakeita! Eipä uskoisi nyt, sillä tällä hetkellä aurinko paistaa mitä kauneimmin... Kukkien lisäksi somistin kuistia uudella pöytäliinalla (kierrätystavarasta tehty sekin) sekä tyynyllä. Tyynyn sisällä on pieniä styrox-palloja, ne toivon mukaan kuivahtavat nopeammin kuin vanu, jos tyyny sattuu kastumaan.

Alla muutama kuva kuistista, joka ei vielä tosiaankaan kovin kesäiseltä näytä...


Vaikka kesä ei vielä olekaan, niin yhdet päiväkahvit kuistilla on jo juotu. Muutenkin olen ollut paljon ulkona aina kun sää on ollut suotuisa. Varsinkin pääsiäisenä tuli tehtyä paljon pihatöitä, ja vielä jotain on tekemättäkin. Kalkit ja lannoitteet pitäisi ainakin vielä levittää, ostaa ainakin yksi karviaispensas ja täydentää kukkapenkkejä kurjan talven jäljiltä. Vähälumisen talven vuoksi penkistä on kuollut useampia perennoja. Myös kasvihuoneeseen on ostettava taimia, todennäköisesti kasvatamme siellä tänä vuonna vain kurkkua ja tomaattia. Myös mökillä riittää pihan laittoa, mutta siitä juttua sitten myöhemmin!

Ompelusta innostuneena ompelin itselleni kierrätysfarkuista farkkuliivin. Kaava: Suuri Käsityölehti 1/2007. Tämä oli hyvä liivin kaava, napakka ja istuva. Sovelsin ohjetta jonkin verran, jätin mm. takaa tampin pois (en halua minkään painavan selkääni, kun ajan autoa) enkä myöskään vuorittanut liiviä, koska farkkukangas itsessään on jo niin paksua ja jäykkää. Olen todella tyytyväinen tähän liiviin ja luultavasti sitä tulee käytettyä paljon!Koska tykkään pitää liivejä auki, en ommellut tähän liiviin napinläpiä ollenkaan. Inhoan niiden ompelemistä yli kaiken! Napit ovat siis vain koristeena. Vielä tekisi mieli laittaa liiviin koristeeksi niittejä tms. Kotona niitä ei ollut, täytyypä katsastaa, jos sellaisia jossain tulisi vastaan!

Löysin vanhoista käsityölehdistä paljon mielenkiintoisia ompelujuttuja, ja niitä aion tässä loppukevään aikana toteuttaa, kunnes taas kyllästyn ja haluan tehdä jotain muuta...

Aurinkoista toukokuuta kaikille!!!

1 kommentti:

  1. Toivotaan sään lämpenevän. Onneksi orvokit kestää pienen pakkasen☺
    Onpa hieno liivi!
    Kiitos ja aurinkoa Sinunkin toukokuuhun☼☼

    VastaaPoista