Sivun näyttöjä yhteensä

19.2.2015

Jättipläjäys

Koska olen ollut todella laiska päivittämään blogia viime aikoina, tulee nyt jättipläjäys askarteluja ja käsitöitä! Olen ollut väsymyksen vuoksi sairauslomalla jo viikon ja aikaa käsitöiden tekoon ollut aivan eri tavalla kuin yleensä. Väsymyksestä sen verran, että kyseessä ei ole masennus tms. vaiva, vaan olen puhtaasti ylirasittunut. Jos olisin urheilija, voisi puhua ns. ylikunnosta - tekemisen ja levon suhde ei ole ollut kunnossa. Mukana sopassa on kilpirauhasen vajaatoiminta, jota olen sairastanut jo vuosia. Veriarvot olivat kyllä viitearvojen puitteissa, mutta koska väsymystä ja vetämättömyyttä on, päätimme lääkärin kanssa että tyroksiinilääkityksen määrää hieman nostetaan. Katsotaan nyt, saanko siitä lisää virtaa vai onko annostuksen nostamisesta pelkästään haittaa.

Mutta siirrytäänpä kätten töihin. Laitan tähän aluksi kuvia korteista, joita askartelin viidakko-aiheen innoittamana:

Näiden 3D-korttien näprääminen oli aika uuvuttavaa. Jälleen kerran päätin, että en enää osta leikattavia 3D-kuvia. Mutta saapa nähdä, voihan olla että sorrun niihin taas jossain vaiheessa...

Koska olen yrittänyt epätoivoisesti päästä eroon kauan sitten hankituista tarjouslangoista, virkkasin Karuselli-langasta tämmöisen kassin:


Vielä tuota riivatun lankaa jäi, mutta se saa nyt odottaa.

Huopanen-langan jämistä ja vanhoista verhorenkaista (joita on kassin kahvoissakin) virkkasin taas kerran pannualusia - näille on ollut kotona kovasti käyttöä:Huopastakin vielä jäi, joten muutama pannunalunen niistä vielä tulee tehtyä, jossakin vaiheessa.

Jämälangoista neuloin Viiru-kissalle tämmöisen raidallisen kissa-kaverin:
Viiru näyttää pitävän kaveristaan, siinä niin nätisti sohvan selkänojalla yhdessä kisut makoilevat :).


Ja sitten vielä ompelua! Löysin netin ihmeellisestä maailmasta kivan pussukka-ohjeen, ja sen avulla minulle viimein valkeni, kuinka vetoketjun saa siististi ommeltua vuoritettuun pussukkaan. Pussukoita on nyt syntynyt  jo neljä ja lisää on luvassa... Tässä tähän astisista tekeleistä kolme, yksi unohtui kuvata:

Heppakuvioinen pussukka lähtee kesällä lahjaksi eräälle nuorelle neidille. Muille pussukoille ei ole vielä käyttöä löytynyt, mutta ehkäpä aika tavaran kaupitsee... Näin sanoin tyttärelleni, joka ihmetteli mitä ihmettä oikein kaikilla noilla pussukoilla teen.

Niinpä. Joskus sitä ompelee jotain vain ompelemisen ilosta ja siksi, että on materiaaleja, joita käyttää...  Sama juttu kassien kanssa. Niitäkin tuli ommeltua muutama lisää, ettei vaan vahingossakaan pääse meidän huushollista kassit loppumaan!!!

Kasseissa on käytetty kierrätyskangasta ja upotin niiden koristeluun kaikkea mahdollista, mitä kotoa löytyi. Esim. toiseen kassiin kirjailtu teksti (kirjailu on hauskan horjuvaa, koska paksuun kankaaseen oli tosi vaikea kirjailla) on tehty kirjontalangoilla, joita olen pyöritellyt jo yli 20 vuotta! Jo oli aikakin käyttää ne pois. Tietysti langat loppuivat kesken: ensin ruskea, sitten vihreä... Jouduin jatkamaan tekstiä eri väreillä. Mutta: C'est la vie!

Tälle ensimmäiselle kassille annoin nimeksi "pöllöpuu-kassi". Pyörylät puun oksilla ovat olevinaan pöllöjä. Vihreät pilkut ovat muovihelmiä, jotka kuvaavat puun lehtiä. Pöllöjen silmät ovat paljetteja. Heijastimetkin sain upotettua tähän kassiin, hohtavat jännästi tässä kuvassa:


Tämä toinen kassi on vuoreton ja yksinkertaisempi kaikin puolin. D-renkaaseen ajattelin jossain vaiheessa kiinnittää heijastimen.


Tässäpä nämä tekeleet tällä kertaa! Nyt jatkan kangassiprujen leikkaamista. Olen säästänyt ihan älyttömän pieniä kankaanpaloja ja nyt on aika jalostaa ne tilkkublokeiksi. Mitä niistä sitten teen, no enpä vielä tiedä. Ehkä niistä jotain syntyy. Jos vaikka kassi? Etteivät vaan lopu meiltä kesken...

Oikein mukavaa kevään odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti