Sivun näyttöjä yhteensä

1.6.2015

Laattahommia ja muita pihatöitä

Heti lumien sulettua aloitimme pihatyöt kesämökillä. Viime syksynähän nurmikko jäi kylvämättä, kun emme oikein enää jaksaneet niitä pihatöitä tehdä. Nyt nurmi on kylvetty ja se on alkanut jo vihertääkin, varsinkin aitan ja mökin välisellä alueella. Myös syksyllä istuttamani sipulikukat ja esikot kukoistavat! Naapurit ovat kovasti ihmetelleet ja ihastelleet muuttunutta mökkipihaamme. Paljon olemme saaneet positiivista palautetta.Ostimme tässä keväällä mökille kylpypaljun. Tarkoitus oli eräänä iltana kokeilla sitä, mutta yllätys oli melkoinen, kun vesi ei ollutkaan lämmennyt kuin hieman pinnalta... Iso vesimäärä vaatiikin monen tunnin lämmityksen, pari tuntia ei riittänyt mihinkään. Kokeilupulahdus saa siis vielä odottaa. Paljun paikkakin vaihtuu; tuossa alla olevassa kuvassa se on vielä siinä, mihin sen aluksi lykkäsimme. Myöhemmin kuitenkin tulimme siihen tulokseet, että palju on tuossa liian hallitseva ja estää näkymää järvelle ja uimarantaan. Uusi paljunpaikka on jo valmisteilla.

Viime päivinä olemme saaneet hien pintaan laittamalla mökin eteen laatoitusta. Laattojen kanssa kävi huono tuuri: iso osa oli sekundaa ja osa rikkinäisiä. Saimme toki uusia laattoja tilalle, mutta ainahan se harmittaa, kun joutuu reklamoimaan. Lisäksi jouduimme tilaamaan laatat (6 lavaa) omalle pihallemme, koska mökkitien päähän oli ilmestynyt kolmen tonnin rajoitus. Kun laatat olivat saapuneet ja olimme kärräämässä ensimmäistä satsia mökille huomasimme, että tuo rajoitus olikin hävinnyt... Siinä vaiheessa kyllä viiksetti ja rankasti! No, nyt kärräämme sitten laattoja pikku hiljaa kotoa mökkipihaan. Kärryssä ei voi kuljettaa kuin puoli lavallista kerrallaan, sen verran painavia laatat ovat. Mutta ehkä tämäkin ikuisuusprojektilta tuntuva homma saadaan joskus päätökseen.

Alla kuva vielä keskeneräisestä laatoituksesta sekä kuvia innokkaista pärinäpojista, joita meillä yhtenä iltana oli mökillä mukana.Sitten vielä yksi kuva mökin edestä järvelle päin. Tähän maisemaan en kyllästy koskaan...

Kotonakin pihatöitä riittäisi. Voikukat valtaavat nurmikkoa ja olen tähän mennessä nyhtänyt pihamaalta ainakin tuhat voikukkaa... Myös sammaleesta on kiusaa. Aiomme vähentää nurmikon pinta-alaa kotipihassa ja laittaa tilalle laattaa + maanpeitekasveja. Nurmikko kun ei yksinkertaisesti menesty esimerkiksi varjoisissa paikoissa ja tuija-aidan vierellä. Tänä kesänä emme ehkä ehdi toteuttaa niitä suunnitelmia, mitä meillä on kotipihaan, koska mökkipihan laitossa menee vielä aikaa. Laatoituksen laittaminen on ollut yllättävän hidasta! Multahommiakin mökillä vielä olisi jonkin verran, lisäksi ajotie vaatii vielä tasoittelua. Voi olla, että joudumme tilaamaan lisää kivituhkaa... Katsotaan nyt!

Mutta vapaa-ajan ongelmia ei siis todellakaan ole, tänäkään kesänä :).

Aurinkoisia kesäpäivä kaikille!

1 kommentti: