Sivun näyttöjä yhteensä

22.10.2015

Käsitöitä jälleen

Aikani murjotettuani ompelukoneelle kaivoin sen uudelleen työpöydälle. Syysloman aikana ompelin pari pussukkaa, jotka päätyvät navigaattorien säilytykseen. Toinen jää kotiin, toinen viedään appiukolle.

Näissä pussukoissa on nyt käytetty eBaystä tilattuja vetoketjuja. Hyviä ovat, yksi tosin oli rikki, siitä puuttui nipukka, jolla ketju vedetään auki. Vetoketjut ovat jo alkaneet huveta hyvää vauhtia...


Lisäksi toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ompelin itselleni käsilaukun. Tämä oli kokeilu, joka onnistui yli odotusten. Kangas tosin olisi saanut olla paksumpaa, laukusta tuli nyt vähän lötkö, vaikka käytinkin tukikangasta apuna. Kesäisenä olkalaukkuna tämä menee, vaikka ompelin tähänkin laukkuun heijastimen, kaiken varalta - kesälläkin voi olla pimeää, ainakin elokuussa. Tätä laukkua tulee varmasti käytettyä ja lisää laukkuja olen jo suunnitellut!

Seuraavaan laukkuun aion kyllä tehdä vuorin puuvillakankaasta, sillä varsinainen vuorikangashan on aivan kamalaa leikata ja ommella! Ilmeisesti se pitäisi jotenkin teipata alustaan kiinni leikkaamisen ajaksi, muuten se liuruaa ja ryttääntyy vaikka miten. Todella hankalaa käsitellä tuollaista liukasta kangasta. Laukunhan voi tehdä myös ilman vuorta, minulla on ainakin yksi Marimekon laukku, jossa saumat on siistitty piilotettu kaitaleen sisään. Sitäkin voisi kokeilla.

Neulonutkin olen. Minulla oli vielä jäljellä Novitan Puro-lankaa, ja tein siitä vanhan Novita-lehden ohjeella pienen neulejakun. Napin tähän voisi vielä laittaa, jotta jakun saisi edestä vähän kiinni. Lankaa jäi vielä sen verran, että saan niistä vaikka lapaset.


Kunhan olen ommellut vielä nuo pari laukkua, jotka olen mielessäni suunnitellut (teen ne siis omalla ohjeella kuten tuon ensimmäisenkin tein), laitan luultavasti ompelukoneen taas vähäksi aikaa syrjään. Maalaaminenkin nimittäin houkuttelee kovasti. Hieman on ollut luomisen tuskaa sillä saralla, mutta muutaman kelvollisen työn sain kuitenkin tehtyä. Käykääpä kurkkaamassa niitä Amalian ateljeessa ja kommentoikaa, olisi kiva saada töistä palautetta.

Ulkona sataa ropisee ja syksy alkaa olla synkimmillään, mutta koetetaan jaksaa...

3 kommenttia:

 1. Kauniit pussukat ja laukku ☺
  Lämmintä on jo pälle laitettava, nätti on jakkusi☺
  Satanut on tääläkin koko päivän☻
  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle ~♥~

  VastaaPoista
 2. Ihana laukku. Todella näppärä malli ja kaunis kangas. Vautsi.

  VastaaPoista
 3. On tosi kaunis laukku ♥

  VastaaPoista