Sivun näyttöjä yhteensä

1.10.2015

Kassia, tossua, pussukkaa pukkaa

Ompeluinnostukseni jatkuu aina vaan - yllättävän pitkään olenkin nyt jaksanut koneella hurruutella. Ja lahjatavaravuori kasvaa...

Alla oleva tilkkukassi tosin jäänee omaan käyttöön, sillä tykästyin kassin puna-mustaan väritykseen. Kassi on ommeltu puuvilla- ja farkkukankaista, suurin osa kankaista on jälleen kierrätystavaraa. Tilkkublokit ovat hyvin yksinkertaisia, mitään kovin monimutkaisia ja aikaavieviä blokkeja en jaksa ryhtyä väkertämään.


Pienelle pojalle ompelin oman jumppapussin huomattuani, että poika kuljetteli jumppakamojaan rikkinäisessä muovikassissa. Farkkukangasta on hyödynnetty tämänkin kassin ompelussa. Kassissa on pyöreä pohja ja nyörillä saa vedettyä pussin suun suppuun, jotta verkkarit eivät karkaa kassista omille teilleen. Hessu Hopo-merkin olen ostanut muistaakseni Lidlistä, joskus kauan sitten.


Yksinkertainen, vuoriton lehmäkassi lähtee lahjaksi, samoin hevosaiheinen pussukka. Nämä ovat omaa "desingnia", kuten yllä olevat tilkkukassitkin. Punaisia fleece-tossuja ompelin useamman parin. Yhdet tein itselleni, loput löytänet uuden omistajan sitten joulunaikaan.Tossujen ohje löytyy Suuri Käsityö-lehdestä, 1/2000.
Juuri nyt on työn alla toinen lehmäkassi, sen jälkeenkin aion vielä ommella yhtä ja toista... Mies tilasi minulle 100 kpl vetoketjuja eBaysta, niitä yhä odottelen. Kunhan ne saapuvat, syntyy vielä iso kasa erilaisia pussukoita ja ties mitä muuta. Ideoita on, kunhan vain ehtisin ne kaikki toteuttaa...

Reipasta lokakuun alkua kaikille lukijoilleni!
1 kommentti:

  1. Ihana tuo ratsastajakassi, tulee mieleen vanhat Zane Greyn romaanit joita luin nuorempana :)

    VastaaPoista