Sivun näyttöjä yhteensä

22.7.2016

Peikkotalo valmistui

Sadepäivinä on ollut mukavaa näperrellä kaikenlaista ja niinpä peikkojen talokin valmistui aika nopeasti. Käytin hyväkseni kaikkea mahdollista, mitä kotoa löytyi eikä peikkoja varten tarvinnut ostaa mitään uutta.

Alla on kuvia Pipsan ja Taavin uuden kodin sisustuksesta.
 
Tuvan keskipiste on tietenkin liesi. Sen yläpuolella on hyllykkö, jossa on astioita, pannulappu, pyyhe ja ruoanlaittovälineitä. Hellalla on kattila ja kattilassa kauha.


Kauhan olen veistänyt kirurgin veitsellä balsasta. Karkeatekoinenhan se on, mutta tarkoituksella. Sopii peikkojen tyyliin!


Pöydän vieressä ikkunalla on lyhty ja ruukku, jossa on jotakin kasveja, liekö jotain mausteita peikkojen soppaan? Nurkassa on ruukuissa kasveja koristeena.


Pöytä on saanut kaverikseen jäätelötikuista ja balsasta tehdyt penkit. Pöydällä olevat astiat ovat Ainukan käsialaa. Seinällä on pieni seinäkaappi tyttären leikeistä ja omasta maalauksestani kopioitu minitaulu. Lattialla leikkivät jänöjussit ovat todennäköisesti suklaamunista peräisin, ruokakupin olen veistellyt balsasta.


Sohvan vieressä on seinällä kalaverkko, jolla peikot pyydystelevät silloin tällöin kaloja ruoakseen. Verkko on tehty rikkoutuneen T-paidan osasta ja siemenhelmistä.
 

Lisäksi tuvassa on vesiämpäri sekä huovasta ommeltu säkki, jossa on metsästä kerättyjä ruokatarpeita.
 

Yläkerrassa on Pipsan kampauspöytä ja pahvilaatikko kissoille, jotka nekin ovat todennäköisesti suklaamunaylläreitä...


Kampauspöytä on jäätelötikuista askarreltu "puulaatikko", jonka peikot ovat ottaneet pöydäkseen. Liinana on kankaanpalanen ja pöydällä on lisäksi kynttilälautanen ja Pipsan suuri aarre, oikea peili!


Ja tottahan peikoilla on kodissaan oltava myös pehmoinen laiskanlinna! Tämä räjähtänyt versio on askarreltu tilkuista, pahvista ja vaahtomuovista ja ommeltu käsin kasaan, liimaa apuna käyttäen.

Pipsa ja Taavi ovat oikein tyytyväisiä pieneen kotiinsa. Nyt kelpaa käydä kohti uusia seikkailuja! Ja kesäistä tuulta vastaan suojaavat huivi, "sateenvarjo" ja virkattu pipo.


 Pipsa ja Taavi taloineen ja tavaroineen ovat jo muuttaneet kesämökille ja siellä heidän tarunsa jatkuu taas joskus. Nyt minulla on työn alla Justiinan ja pienen Eemeli-pojan koti, Susivuoren mökki.

Nukkekotileikkien lisäksi olen toki muutakin puuhaillut. Pojan kummisetä täytti 50 vuotta, ja hänelle lähti kortti ja villasukat ja vähän muutakin, kaupasta ostettua. Alla kuva itse tehdyistä muistamisista.Serkkuni pienelle 2,5-vuotiaalle tyttärelle puolestaan lahjoitin muutamia barbie-nukkeja, ja niille piti tietenkin ommella myös vaatteet, koska nukkeparat olivat aivan nakuina. Koska lapsi on vielä pieni, yritin tehdä vaatteista mahdollisimman helpot pukea ja riisua. Ensimmäisellä neidillä on "silkkinen" paita röyhelökauluksella ja pellavahousut.


Toisella neidillä on pellavakankainen paita printillä (tehty vanhasta pöytäliinasta...) ja kukkahame.
 

Ja kolmannella neidillä on kesäinen kukkamekko. Nuket vaatteineen ovat jo päätyneet pikkuiselle käyttäälle ja vaikutti siltä, että lapsi oli tyytyväinen näihin.
 

Justiinan talon näpertelyn lisäksi tarkoitus olisi tehdä muutamia vauvaneuleita tässä kesän aikana. Talvellahan minulla oli vahva tunne siitä, että sukuumme (lähipiiriini) syntyy vauva ja kuinka ollakaan, sain viime viikolla tietää, että näin todella on...! Tekemäni tilkkupeitto saa siis syksyllä käyttäjän. Vauvaa odottava sukulaiseni kielsi kertomasta raskaudesta, joten en tässä nyt paljasta, kuka lapsen saa. Sehän selviää sitten aikanaan!

Aurinkoista kesän jatkoa kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti