Sivun näyttöjä yhteensä

8.9.2016

Syksyn satoa: neuleita

Jotain pientä on tullut kesällä ja nyt alkusyksystä neulottua. Muuan rakas ihminen saa nimittäin piakkoin vauvan ja tottahan lapsukaiselle oli neulottava jotain lämmikettä talveksi.

Lapsen äiti pitää beigestä ja vaaleasta, joten päädyin hillittyihin väreihin. Neuloin Nallesta lapselle sukat, lapaset, housut ja nutun. Nutun nappien väri päätetään sitten, kun lapsen sukupuoli on selville... Siihen asti nuttu saa odotella nappejaan.

Kaikki neuleet on tehty Novita neulelehden ohjeilla. Sukat näyttävät vähän hassuilta mittasuhteiltaan, mutta ohjeen mukaan nekin on neulottu. Toivottavasti istuvat vauvan jalkaan!

Usein jostain isommasta neuleesta jää ylimääräisiä lankoja niin, ettei niistä saa enää mitään kovin isoa neuletta tehtyä. Niinpä neuloin tämmöisistä jämäkeristä itselleni pari huivia. Nämä huivit olivat erittäin helppotekoisia: neulotaan aluksi pelkkää oikeaa ja sitten kun huivi on tarpeeksi pitkä, päätellään aluksi 4 s, sen jälkeen pudotetaan yksi silmukka puikolta ja virkataan tilalle 2 s. Näin jatketaan kerros loppuun. Pudotetut silmukat purkautuvat ja näin muodostuu huivin kuvio. Helppoa! Ohje on Novitan neulelehdestä.

Toisen huivin ompelin renkaaksi, mustavalkoinen sai jäädä pitkäksi huiviksi.Uusia lankoja en aio vähään aikaan ostaa. Muutamia keriä tuli haalittua Anttilan konkurssiloppuunmyynnistä, ne hankinnat saavat toistaiseksi riittää. Tyttärelle pitäisi neuloa yhdet sukat ja itselleni ajattelin tehdä vielä yhden pipon - niitä ei ole koskaan liikaa... Joululahjoiksi tulee ehkä myös neulottua sukkia ja lapasia. Yksi vähän isompikin neule on tekeillä, saapa nähdä riittääkö lanka. 

Muutama päivä on taas mennyt vähän haahuillessa. Makuuhuoneen järjestyksen vaihto otti sen verran voimille, että mitään kovin erikoista ei ole sen jälkeen tullut tehtyä, toisin sanoen ei mitään luovaa. On ollut vähän vati nurin, niin sanotusti. Myös hevosharrastus on vienyt aikaa, sillä laidunkausihan päättyi. Mutta eiköhän tuo värkkäämisen into taas piakkoin iske...

Inspiraatiota odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti