Sivun näyttöjä yhteensä

20.12.2017

Joulu lähestyy...

...ja saan kuin saankin kaikki joululahjat ajoissa valmiiksi, vaikka välillä tuntui että kiirettä pitää. Yhdet sukat ovat vielä puikoilla, mutta kyllä nämäkin tästä viimeistään huomenna valmistuvat:


Nämä sukat lähtevät lahjaksi tallikaverille, joka on auttanut minua paljon ponini kanssa. Toinen hevosen kanssa avustanut ihminen saa violettisävyiset sukat:


Lahjaksi päätyvät myös neulomani villapuku ja hiirilapaset:


Kaikki neuleet on tehty tutuista ja "turvallisista" Novitan langoista, joita on marketeista niin helppoa ostaa.

Sain myös valmiiksi tontun oven. Niin, minäkin hurahdin tähän villitykseen! Siinä olikin melkoinen värkkääminen, koska puutyöt eivät ole oikein ominta alaani. Mies joutui auttamaan sahauspuuhissa. Suurin osa puuosista onneksi oli sopivan kokoisia: portaaseen käytin osan, joka olisi kuulunut tyttären nukkekotiin mutta jota ei siihen koskaan tullut laitettua. Karmit ja portaan "jalat" ovat sekundapuupalikoista, jotka anoppini oli joskus halvalla ostanut jostain. Ovi on balsaa, sitä oli helppo työstää askarteluveitsellä, sahaa ei tarvittu. Lisäksi olen käyttänyt akryylivärejä ja liimaa. Saranat, avaimen, oven nupen ja numeron olen joskus tilannut jostain nukkekotikaupasta ja kuusi on Minimanista. Kranssi ovessa on ystäväni tekemä (Kaarnikka):


Kun tontun oven avaa, avautuu näkymä jouluiseen tontun kotiin. Yritin saada aikaiseksi kolmiulotteista vaikutelmaa.


 Joulutunnelmissa innostuin tekemään myös pienen jouluisen miniatyyrisetin eräälle tärkeälle ihmiselle:

Vielä muutama työpäivä ja hieman kaupoilla juoksemista, sitten joulu saa minun puolestani tulla. Olen valmis!

RAUHALLISTA JOULUN AIKAA KAIKILLE!!!

 

1 kommentti:

  1. Kauniita neuleita. Haalarin teossa on jo kulunut aikaakin jonkin verran ja lopputulos on onnistunut! Soma tontun ovi ja tuo miniatyyrisetti on ihan huippu.

    VastaaPoista