Sivun näyttöjä yhteensä

30.4.2018

Pojan huoneen uusi ilme

Remointoimme pääsiäisen aikaan nuoremman poikamme huoneen. Poika ei viihtynyt kämpässään, koska vihasi siellä olevia vihreitä tapetteja. Sisko oli nuo tapetit aikoinaan valinnut, silloin kun huone oli hänen kuningaskuntaansa. Selvähän se, etteivät tyttömäiset tapetit poikaa miellyttäneet.

Huone oli muutenkin epäviihtyisä. Se oli täynnä tavaraa ja sisustaminen oli hankalaa. Huoneessa oli mm. musta kahdenistuttava nahkasohva, jossa oli säädettävät istuimet. Sohva vei tilaa tarpeettoman paljon. Sohva oli ikkunan alla, jossa alla olevassa kuvassa on sänky; sänky puolestaan oli kuvassa tyhjänä olevalla seinustalla. Sohva ehdittiin purkaa pois ennen kuin älysin ottaa huoneesta kuvaa, samoin ehdin ottaa pois verhot ja seiniltä tavaraa... Mutta ainakin tuo huoneessa aiemmin ollut vihreä tapetti  näkyy kuvassa.


Kirjoituspöytä oli oviseinustalla. Tuolin ja sohvan väliin ei paljon tilaa jäänyt.


Kolmannella seinustalla on liukuovikomerot, jotka laitettiin huoneeseen edellisessä remontissa v. 2012.


Päätimme laittaa huoneen lattiaa ja kattoa lukuun ottamatta lähes kokonaan uusiksi. Alla pari kuvaa remontin välivaiheista.Ikkunaseinä jätettiin valkoiseksi, oviseinä puolestaan maalattiin tumman harmaaksi. Liukuovikomeroita vastapäätä olevalle seinälle (yllä oleva kuva) laitettiin Lidlistä edullisesti saatu maisematapetti.

Johan muuttui huoneen ilme! Hankimme huoneeseen vielä harmaan vuodesohvan pojan toiveesta; se mahtui hyvin ikkunan alle, koska oli pienempi kuin pois purettu vanha sohva. Ostin huoneeseen myös uudet verhot, uuden maton ja uuden päiväpeiton. Poika toivoi itselleen yöpöytää ja sellainen löytyi Minimanista: musta tikapuuhyllykkö.

Alla kuvia pojan huoneesta remontin ja sisustamisen jälkeen. Poika halusi työpöytänsä alla olevan kuvan mukaisesti, jolloin hän sai itselleen ikään kuin oman "konttorin" - ja mukavaaha se on istua kasvot oveen päin, ei tule yllätetyksi... Työpöydän kaapin ruskean taustalevyn päällystin tapetista jääneellä palasella.


Poika on nyt huoneeseensa erittäin tyytyväinen, samoin äiti... Vielä kun huone pysyisi siistinä! Näin siisti kuin yllä olevissa kuvissa huone ei ole IKINÄ - paitsi ehkä pari tuntia siivouksen jälkeen. 

Ja vielä kun saisi tuon ruskean vanhan parvekkeen oven joskus maalattua valkoiseksi tai vaihdettua kokonaan uuteen oveen... Mutta ehkäpä sitten seuraavan remontin yhteydessä. Nyt on hyvä näin.

HYVÄÄ VAPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti