Sivun näyttöjä yhteensä

2.8.2018

Kesäloman satoa

Helteiden ja nettiyhteysongelmien vuoksi blogin päivittäminen on jäänyt, mutta nyt yhteydet toimivat taas, joten ajattelin laittaa tänne kuvia kesälomalla valmistuneista askarteluista ym. Hikistähän tämä tietokoneen ääressä istuminen on, mutta hikistä on vielä ulkonakin... No, pian helpottaa!

Kuopus ei innostunut koulussa puukäsitöistä ja sai aikaiseksi karkeatekoisen kuuloketelineen. Poika oli jo valmis heittämään tekeleensä roskiin, kun äkkiä keksin, että siitähän saisi tuunaamalla hyvän korutelineen! No, tuumasta toimeen... Liimailin aihioon sopivia kappaleita ja maalasin tekeleen sen jälkeen mustalla liitumaalilla. Tässäpä tulos, ennen maalausta ja maalauksen jälkeen: Innostuin lomalla myös käyttämään pois helmivarastoani, koska helmirasia vei liikaa tilaa. Koruja tulikin tehtyä sitten ihan urakalla! Tein muutaman rannekorun, pari kaulakorua ja ison läjän korviksia, joista yhdet annoin kummitytälle lahjaksi. Rihkamaahan nämä ovat, mutta eipähän niin harmita, jos sattuvat häviämään, kuten kävi taannoin yhdelle kultaisista korvakoruistani.

Askartelin myös pari henkilökorttinauhaa, mutta ainakaan toinen niistä ei kestänyt koekäyttöä; pujottelin helmet siimaan ja mielestäni solmin siiman päät kunnolla yhteen. No, siitä huolimatta solmu lähti avautumaan... Täytyy nyt miettiä, mihin nuo helmet sitten pujottelisin, ehkä karhulankaan? Jospa se kestäisi. Olisi kiva tietää, miten muut näitä avainnauhoja ym. tekevät, jotta niistä tulisi käytössä kestäviä.

Mutta tässä kuvia koruista:
Korutelineen ja korujen lisäksi en juuri muuta sitten valmiiksi lomalla saanutkaan. Muutamaan aiemmin valmistuneeseen lasten neuleeseen sain ommeltua napit paikoilleen. Nämä neuleet lähtevät kummilapsille:


 
Muuten oli aivan liian lämmintä ompelemiseen, neulomiseen ym. Loma meni mökillä uidessa ja löhötessä, kirjoja lukien, puutarhaa kuopsutellen, pentukoiran kanssa leikkien. Ja ihan olen tyytyväinen lomaani, se oli rauhallinen ja rentouttava. Aivot saivat kaipaamaansa lepoa. Nyt olen jo palannut töihin eikä sekään pahalta ole tuntunut.

Kaikki hyvin, toistaiseksi :).


2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä koruja! Koruja on kiva tehdä, tosin näköni on sen verran heikentynyt, että helmien pujottelu on välillä hankalaa. Aika vähän minäkään lomalla sain mitään aikaiseksi, mutta välillä on hyvä ihan olla vaan, ei kai aina tarvitse saada jotain aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Onpa näppärä korutelinen ja aah miten kauniita ja ihania helmikoruja. Söpöt villatakit,jotka varmasti taas tulevana talvena ovat tarpeen.

    VastaaPoista