Sivun näyttöjä yhteensä

29.8.2018

Tilkkupeitto vauvalle ja psykedeelinen kassi

Kun säät viimein hieman viilenivät, otin esille ompelukoneeni ja surautin työkaverin joulukuussa syntyvälle poikavauvalle tilkkupeiton. Malli on omani ja hyvin yksinkertainen. Lopputulokseen olen tyytyväinen, tikkauksetkin onnistuivat kohtuullisesti - jonkin verran jouduin purkamaan. Jännityksellä odotan, mitä työkaverini tästä peitosta tuumaa... Toivottavasti tykkää!


Näin jälkeenpäin ottamaani kuvaa katsellessani huomaan, että olisi pitänyt kuvata peitto pystyasennossa. Silloin kuvioita olisi helppo katsella. Peiton idea kuitenkin on siis se, että siinä on eläinten kuvia muiden blokkien joukossa, eli katseltavaa vauvalle ja ehkä myöhemmin noiden kuvien avulla voi opetella eläinten nimiäkin. Punainen hassu ukkeli tilkkujen keskellä on ompelukuva, jonka laitoin peittoon ihan vain huumorin vuoksi.

Innostuin ompelusta sen verran, että ajattelin ommella yhdelle kummilapsistamme kassin. Kesken matkan tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei syntyvä kuvio ole lapsen näköinen ollenkaan ja muutin suunnitelmia ja kassin mallia. Tämä psykedeelisen värikäs "Taidekassi" jää omaan käyttöön. Kassin nimesin Taidekassiksi sen vuoksi, että minulle tuli keskiosan tilkkukuvioista mieleen abstrakti maalaus.

Alla kuva kassin kummastakin puolesta, jotka eivät ole identtiset. Kassin hihnoja voi tarvittaessa pidentää; idea tähän tuli siitä, että kokoelmissa sattui olemaan hihnaksi sopivaa nauhaa, jossa oli napenlävet valmiina.



Tämä kassi valmistui viikonloppuna. Tälläkin viikolla olen ommellut ja sama värikäs linja tuntuu jatkuvan. Tällä kertaa on oikeasti syntymässä kassi kummitytölle, kassin nimeksi tullee "Sirkuspallot". Työ ei ole edennyt niin vauhdikkaasti kuin olisin halunnut, sillä sitkeä väsymys on ollut riesana tällä viikolla. Lisäksi joudun taas vaihteeksi astmatutkimuksiin koko kesän jatkuneen yskän vuoksi. Kaikenlaista hyppäämistä on siis tiedossa erilaisten tutkimusten muodossa, ihan kuin tavallisessa arjessa ei olisi tarpeeksi tekemistä. Kyllä sitä siivoamista, kaupassa käyntiä ja muuta riittää ja riittää!

Yritän silti jaksaa iltaisin myös hieman harrastaa, koska pitäähän se mielen virkeänä ja auttaa palautumaan. 

Näillä eväillä mennään kohti yhä pimenevää syksyä.

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno peitto! Kun katselen muiden aikaansaannoksia, haaveilen itekin tilkkupeiton tekemisestä, mutta aina se jää pelkäksi haaveeksi. Taidekassi on myös kivan näköinen!

    VastaaPoista
  2. Näitä vauvan peittoja on kyllä ilo tehdä. Ovat suloisia ja nopeatekoisia. Kassi on hieno <3 PS. Tulinpa kurkkaamaan sinunkin blogiasi; tilkkuilen itse silloin tällöin...välillä enemmän välillä vähemmän :-D Kivaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista