Sivun näyttöjä yhteensä

4.6.2020

Tilkkutöitä ja voikukkasotaa

Viileinä ja sateisina päivinä olen tehnyt käsitöitä ja aurinkoisina päivinä olen keskittynyt puutarhahommiin. Parasta aikaa käyn perinteistä voikukkasotaa... Tällä hetkellä voikukat johtavat 1-0, koska voikukkarautani hajosi!!! Eikä Prismoissa tietenkään ollut niitä hyllyssä yhtä ainoaa... Täytyy lähteä etsimään muualta, jos hylly ei ala pian täyttymään.

Voikukat siis rehottavat, nurmikkokin vaatisi leikkaamista, mutta en leikkaa ennen kuin olen saanut kuin kukkivat voikukat pois! Kuvasta tuli epätarkka, mutta voikukat kyllä erottuvat...

 
Onneksi pihalla kasvaa muutakin kuin voikukkia...
 


Koiruus viis veisaa nurmikon kunnosta, pääasia, että on heinää natustettavaksi... Ja sitten oksennetaan! Huomatkaa neiti A:n syyllinen ilme, kun bongasin hänet heinänsyönnistä...

 
Ostin eilen kukkapenkkeihin laitettavaksi pari oranssin väristä kärsämöä sekä nepalinhanhikin. Jännä nähdä, miten nämä perennat meillä viihtyvät. Viime syksynä ostamistani syysvuokoista toinen ei selvinnyt talvesta, mutta toinen näyttää voivan hyvin.
 
Mökille ostimme pihajasmikkeen, kuvassa se on tuo ruukussa oleva pensaan alku. Laitamme sen tien varteen ja poistamme sieltä vanhan katajan, joka on aivan pystyyn kuollut. Toivon mukaan viikonloppuna olisi sen verran hyvä sää, että pääsisi mökille... Siellä olisi monenlaista istutushommaa, näppini syyhyävät lapion varteen!
 
 
 
Sitten käsitöihin. Alla kuvia valmistuneista tilkkutöistä. Olen siis ommellut koristetyynyn, lisäksi on valmistunut yksi tilkkupeitto vauvalle (saaja vielä tuntematon). Peitto on tehty "neliö ja sen varjo"-blokeista. Tikkasin tuon peiton käsin. Tikkaukseni eivät ole mitään huikeita ja hienoja, kuten monilla on. Mutta eri kangaskerrokset pysyvät kuitenkin paikoillaan. Ehkä taito tikkausten osalta kasvaa ajan myötä, yleensä työ tekijäänsä neuvoo.
 
 






Kännykällä on kyllä vaikeaa ottaa hyviä kuvia käsitöistä. Tai ylipäätänsä mistään... Ainakaan minun kännykälläni. Pahoittelen kuvien huonoa laatua! Pitäisi ottaa kuvat kunnollisella kameralla. Hm, no ehkä seuraavalla kerralla sitten!

Tällä hetkellä minulla on kesken neljä tilkkupeittoa!!! Yksi on onneksi valmistumassa, saan sen luultavasti tällä viikolla valmiiksi. Tuon peiton jämäpaloista ompelin välityönä pussukan. Se onnistui mielestäni hyvin ja jäänee omaan käyttöön. Kuvissa pussukka molemmin puolin.



Ompelukonekin toimii taas kunnolla, kun mies poisti koneen sisältä huopalevyn. Ihmettelin, että mikä ihmeen huopalevy siellä oikein oli, no kangaspölystä muodostunut paksu pölykerros... Kone onkin oikutellut viime aikoina, joten olen äärimmäisen iloinen, että se nyt puhdistuksen jälkeen toimii paremmin! En siis lähde vielä(kään) uusimaan 30 vuotta vanhaa, äidiltä perimääni Husqvarnaa, vaikka välillä olin valmis heittämään vanhan koneen romukoppaan.

Lopuksi Tilkunviilaajalle kiitos tikkausvinkeistä! Olen ottanut niistä onkeeni ja nyt keskeneräisen työn tikkaus onkin sujunut paremmin kuin edellisen työn tikkaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti