Sivun näyttöjä yhteensä

29.6.2020

Mökkeilyä

Helteiden aikaan on ollut ihanaa olla mökillä. Järven äärellä on ollut hivenen vilpoisampaa ja tarpeen tullen on päässyt järveen vilvoittelemaan. Samalla on tullut hoideltua mökkipihaa. Otin pihalta muutamia kuvia, niitä on mukavaa myöhemminkin katsoa ja seurata, kuinka puutarha muotoutuu ja kehittyy vuosien varrella.

Alla oleva metallinen huvimaja (tai lähinnä sellaisen aihio) on tämän kesän uusin hankinta. Tämän ympärille on tarkoitus laittaa istutuksia ja myös hieman tehdä sisustusta - projekti jäänee ensi kesälle.

Kivikukkula syntyi aikoinaan, kun tontilta löytyviä kiviä kasattiin valmiiksi kivikkoiseen osaan tonttia. Kivikukkulalla on monenlaista perenna, sekä lisäksi luonnonkukkia.


Kivikukkulan takana on aurinkopaneeli, jolla saamme sähköä pieneen mökkiimme. Telineen on mieheni rakentanut kierrätysmetallista.

 
Kivikukkulalla viihtyy mm. punainen päivänkakkara. Kotipihassa se ei menestynyt, koska lehtokotilot olivat jatkuvasti sen kimpussa.
 

 
Maksaruohon seassa kasvaa rohtotädykettä. Olen antanut sen levitä vapaasti kivikukkulalla, on kaunis ja estää mukavasti ei-toivottujen kasvien kasvua.
 
 
Etupihalla oleva laatoitus on vielä vähän kesken, tarkoitus on tänä kesänä oikaista mökki, nostaa sitä hieman ylös (maavara on tällä hetkellä aika pieni) ja sen jälkeen viimeistellä laatoitus. Mökin kuistilta ja laatoitukselta on kauniit näkymät pienelle järvelle.


 
Varaston nurkalle, pienen tielle johtavan polun alkuun, mieheni kiinnitti ruusukaaren. Kaari on pultattu isoihin kiviin, joten pysyy varmasti pystyssä! Ruusukaaren viereen istutin humalan, joka oli aiemmin kotipihalla. Siellä se aiheutti hieman liikaa sotku tahmaamalla oleskelualueella olevia kalusteita, tuossa varaston kupeella humala saa vapaasti kasvaa ja tiputella tahmaansa mihin haluaa.
 


Kivikukkulan takana on toinen kukkula, jonka komistuksena on valamonruusu.

Liiterin vieressä puolestaan on iso kivi, jolle äitini aikoinaan istutti kalliokasveja. Siinä ne viihtyvät edelleen.


 
Mökkipihaa on laiteltu paljon, vieläkin tekemistä riittää, mutta kunhan saamme laatoituksen valmiiksi, kääntynee katse mökin kunnostukseen. Se onkin sitten ihan kokonaan oma projektinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti