Sivun näyttöjä yhteensä

2.8.2013

Amalian lista

Kesälomani päättyi viime sunnuntaina ja maanantaina alkoivat työt. Ensimmäisen työviikon aikana tunnelmat ovat olleet sekavat. Mielelläni olisin vielä jatkanut lomaani, varsinkin kun töissä on vielä kovin hiljaista eikä tekemistä riitä koko työpäivän ajaksi. Aika matelee!

Lomani oli kuitenkin onnistunut, vaikka vietimme aikaa enimmäkseen kotona ja mökillä. Ainoat lomareissumme olivat päivän reissu Turkuun sukulaisten luo ja toinen päivän reissu Korkeasaareen, jossa lapset innostuivat niin apinoista kuin kirkuvan värisistä myrkkysammakoistakin. Vaikka mitään pitkiä lomareissuja emme nyt tänä kesänä tehneetkään, ei aika käynyt pitkäksi. Lomani alussa tein nimittäin itselleni työlistan. Niin, tiedän, että se kuulostaa aivan kauhealta! Tehdä nyt itselleen lomalle lista kaikista rästihommista, jotka pitäisi tehdä. Mutta nyt jälkeenpäin olen erittäin tyytyväinen, että tein tuon listan, joka piti sisällään mm. ikkunoiden ja mattojen pesua, lastenhuoneiden uudelleenjärjestelyä ja siivousta, akvaarionhoitoa, kukkapenkkien hoitoa, hevosen varusteiden huoltoa, maalaushommia, ompeluhommia jne. Sain kuin sainkin kaikki listaamani asiat hoidettua tyydyttävällä tavalla ja aikaa jäi myös hyvien kirjojen lukemiseen, uimiseen, auringon ottoon ja käsitöiden tekoon. Nyt on hyvä olo rästihommien suhteen: sain ne tehtyä, eikä niitä enää tarvitse pyöritellä mielessä.

Mutta, mutta. Nyt näyttää siltä, että olisi jo aika tehdä uusi lista! Olen ollut töissä vasta neljä ja puoli päivää ja kotiin on kasautunut jo vaikka mitä hoidettavaa! Suurin osa tämän viikon aikana rästiin jääneistä asioista on aivan rutiinihommia, esim. akvaarion siivousta, joka tulisi tehdä viikoittain. Mutta lisäksi on muitakin hommia, jotka pitäisi hoitaa kuntoon. Enkä ymmärrä nyt alkuunkaan, kuinka saan ajan taas riittämään kaikkeen... Tämä tietää sitä, että ensi kesänä lista rästitöistä tulee olemaan vähintäänkin yhtä pitkä kuin tänä vuonna! Eli eipä käy aika pitkäksi ensi kesänäkään.

Loma oli lutuista aikaa, mutta töissä kaikki ei ole alkanut ruusuisesti. Olin ollut pari päivää töissä, kun keväällä vaivannut hartiasärky ja päänsärky tekivät paluun. Tietokoneen ääressä istuminen ei yksinkertaisesti sovi minulle. Fysioterapeutti sanoikin keväällä, että selkärankani on liian suora ja saan jatkossa tehdä jatkuvasti töitä, jotta selkäni ja hartiani eivät kipeytyisi istumatyössä. Nyt näyttää pahasti siltä, että en tosiaankaan pysty tekemään istumatyötä kuin korkeintaan pari tuntia kerrallaan, hyvä jos sitäkään! Onneksi työni sisältää toisenkinlaisia työtehtäviä, mutta tämä on silti erittäin iso ongelma, johon en äkkiseltään keksi ratkaisua. Särkylääkkeitä en missään tapauksessa suostu joka päivä syömään ja viikottaiset käynnit fysioterapeutillakin käyvät kukkarolle pitemmän päälle.

Siinäpä siis vielä yksi listaan lisättävä asia: ratkaise, kuinka voit ansaita elantosi ja samalla säilyttää terveytesi ja hyvinvointisi! Se, että päätä särkee jatkuvasti ja hartioissa on jatkuva tulehdustila päällä, on kyllä täysin sieltä ja syvältä. Elämä ei ole elämisen arvoista, jos työpäivän jälkeen on jatkuvasti kipeä ja väsynyt. Työt toivat mukanaan myös vatsaongelmat ja unensaantivaikeudet, joten ikävä soppa on valmis. Missään tapauksessa tilanne ei voi jatkua näin kovin kauan. Vaihdanko siis ammattia vai mitä? Siinäpä onkin miettimistä kerrakseen...

Yritän kuitenkin olla positiivisella mielellä ja seuraavassa postauksessa esittelen käsitöitä ym. ja yritän olla narisematta. Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sinähän olet tosi tunnollinen , kun lomallasikin teet työlistat. Koitahan rentouttaa niskasi töiden lomassa. Päänsäkyä en toivoisi kellekkään, kun tiedän koemuksesta mitä se on.
    Myös Sinulle mukavaa viikonloppua ;)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa inhottavalta kun ranka pettää työn takia =(. Mulla on vähän samaa vikaa usein, tietokoneella kun istun koko työpäivän, mutta se keskittyy tuonne iskias-hermoon ja alavartaloon. Ei ole ihmistä tarkoitettu tällaiseen työskentelyyn, mutta minkäs teet. Sinulla oli onneksi kaikin puolin antoisa loma, ehkä sen ansiosta jaksaa taas painaa!

    VastaaPoista