Sivun näyttöjä yhteensä

5.8.2013

Kesän käsitöitä ja heppajuttuja

Laitan nyt lopultakin tänne muutamia kuvia käsitöistä, joita tässä kesän aikana on valmistunut. Ensimmäiseksi laitan kuvan T-paidasta, jonka ompelin itselleni. T-paita on ommeltu samalla kaavalla kuin edellinenkin ompelemani T-paita, tämä on vain hieman pidempi malli:

Sitten tulee kuva "rötkypaidasta", jonka neuloin itselleni paksuilla puikolla ilman mitään ihmeempää ohjetta. Paidan on tarkoitus olla hieman ylisuuri (hihoista tulikin aika pitkät, saan niihin kylmät käteni helposti suojaan tarvittaessa) ja vähän rähjäisen näköinen. Vaikka paita on harvaa neulosta, se on yllättävän lämmin. Hyvä vaate mukaan työpaikalle, jossa ilmastoini hurraa joskus niin voimakkaasti, että tukka meinaa lähteä (no tämä on vähän liioittelua)!

Onkimisesta innostuneelle ja kalaruoista pitävälle pojalleni ompelin farkkutilkuista uuden sängyn koristeeksi kalatyynyn. Ohje löytyy tuoreimmasta Käsityölehdestä (7/2013). Evät ovat oma lisäykseni, samoin muutamat koristeompeleet. Kalan silmiksi ompelin napit. Kalan täytteenä on styrox-rouhetta, jota löysin ison pussillisen vinttiä siivotessani...Muut lomalla aloittamani käsityöt ovat vielä kesken, joten niistä tulee kuvia myöhemmin. Maalauksia voi käydä ihmettelemässä Amalian ateljeessa!

Ja tiedoksi niille, jotka ovat hevosestani kiinnostuneita: heppa voi hyvin ja nauttii nyt laitumella olostaan neljän hevosen laumassa. Lauma muuttui tasapainoisemmaksi sen jälkeen, kun laumasta lähti kolme suomenhevosta muualle. Hevosen saaminen laitumelta pois on nyt onnistunut helposti, muista hepoista ei ole ollut häiriötä. Päätinkin, että heppa saa nyt rauhassa vielä nauttia kesästä ja olla laitumella elokuun loppuun saakka. Sen jälkeen se siirtyy taas tarhaan / talliin. Heppaani odottaa kuitenkin täysihoitoon siirtymisen myötä toivottavasti iloinen yllätys: se saa tarhakaverin toisesta ruunasta! Mielenkiintoista nähdä, kuinka pojat tulevat toimeen keskenään!

Mutta nyt istahdan sohvalle neuleiden pariin...

2 kommenttia:

  1. hauskaa, kun poikkesit! en voi muuta kuin ihastella teitä kädentaitajia;)
    siitä vaan tehdään jotain uutta kivaa, kun tulee semmoinen mieli. minä onneton, kun en osaa edes kaulaliinaa kutoa...

    VastaaPoista
  2. Tulipas hyvä mieli hepan puolesta, kiva kun kerroit nämä tärkeät uutiset =)!

    VastaaPoista