Sivun näyttöjä yhteensä

23.9.2013

Hankintoja nukkekoteihin

Blogini on elänyt hiljaiseloa, koska vietimme viikon Mallorcan lämmössä. Tuliaisiksi sain sieltä hirvittävän räkätaudin, joka on jo viisi päivää pidellyt minua hyppysissään. En vielä tiedä, onko minusta töihin menijäksi vielä huomennakaan, tämä päivä ainakin menee pötkötellessä ja lepäillessä. En siis vielä jaksa ryhtyä kaivamaan matkakuvia ja kirjoittamaan matkakertomusta. Mutta sen aika tulee vielä!

Tapani mukaan etsin matkakohteesta miniatyyrejä matkamuistoiksi, mutta en tällä kertaa löytänyt juuri mitään. Lukuisista rihkamamyymälöistä tarttui mukaan minikokoinen hevospatsas, albumi, jossa on kuvia Mallorcalta (albumi on oikeasti jääkaappimagneetti) sekä avaimenperä, josta saa juuri nukkekotiin sopivan kokoisen sähkökitaran!


Kitaralle on jossain vaiheessa väsättävä tietysti myös vahvistin... Kitara päätyy Villa Kumpulaan Antti-isän soittimeksi.

Ennen matkaa käväisin nukkekotimarkkinoilla tässä lähistöllä, ja sieltä tarttui  mukaan vaikka mitä! Villa Kumpulan kaksostytöt Milla ja Karoliina saivat uudet nuket:Millan nukella on vaaleanpunainen pussukka ja Karoliinan nukella sininen. Nukeille pitäisi vielä askarrella tietysti myös sängyt ja nukenrattaat... Kuinkahan ne mahtuvatkaan tyttöjen pieneen huoneeseen?

Susivuoren mökkiin ostin kaminan, joka päätyi Justiinan makuukammariin. Kamiinan savutorven päähän on rakenneltava vielä jonkinlainen "yhdyskappale", jotta liitos kattoon olisi yhtenäinen.Ostin lisäksi Justiinan keittiöön vanhanaikaisen puhelimen sekä puuhellan, joka on vielä maalattava. Uusia hankintoja ovat myös hellan päällä olevan pata (olisin halunnut isomman, mutta sellaista ei ole vielä löytynyt) sekä maitotonkka, jolla Justiina voi hakea tuoretta maitoa läheiseltä maatilalta.


Justiina sai mökkiinsä myös kauan kaipaamansa rukin, joka hohtaa uutuuttaan puhtaan valkoisena. Kuvassa näkyvä matto on omaa tekoa ja tehty tyttären kudontakehyksellä.Villa Kumpulaan ostin nukkien lisäksi uuden ompelukoneen, joka päätyi vinttihuoneeseen.Pieni Kalle Viljami puolestaan sai viimein omat vaunut, joissa Anna lähti heti työntelemään poikaa raikkaaseen syysilmaan. Annan takki ja takin alta pilkottava mekko ovat peräisin tyttären nukkeleikeistä. Sukkahousut ja kengät ovat omaa tekoa. Näitä minikokoisia vaatteita pitäisi tehdä vielä paljon lisää!Keittiöönkin on ilmestynyt jotakin uutta: innostuin niin kudontakehyksen käytöstä, että kudoin sillä keittiöönkin uuden maton. Matosta tuli aika räväkän värinen, mikä ei haittaa. Elämässä pitää olla väriä!Monia miniprojekteja on kesken ja suunnitteilla. Seuraavaksi aion maalata Justiinan puuhellan sekä tämän alla olevassa kuvassa näkyvän pöydän, jonka liimasin kasaan valmiiksi sahatuista puunkappaleista. Puunkappaleet ovat peräisin anopiltani, joka puolestaan oli ostanut ne erään puuleluja valmistavan yrityksen tehtaanmyymälästä. Anoppi lahjoitti puupalikat minulle, kun heti ne nähdessäni aloin ideoida mitä kaikkea niistä voisikaan nukkekotiin väsätä! Pöytä on nyt ensimmäinen valmistumassa oleva tekele näistä materiaaleista. Aion maalata pöydän tummansiniseksi ja sen jälkeen se päätyy Susivuoren mökin keittiöön.Tässä turinat tällä kertaa. Kunhan saan niistetyksi kaiken rään poskionteloistani ulos ja saan pääni taas toimimaan normaalisti, jaksan ehkä kirjoittaa lupaamani matkakertomuksen. Sitä ennen on huilattava ainakin muutama päivä!

1 kommentti: