Sivun näyttöjä yhteensä

1.9.2013

Susivuoren mökki

Lukijoistani joku ehkä muistanee, että ostin keväällä kirpputorilta kympillä vanhan nukkekodin. Talo oli sisältä likaisen valkoinen ja päältä kirkuvan punainen, mutta jokin siinä kiehtoi mieltä - päätin, että talosta tulee koti noitamummo Justiinalle ja pienelle Eemeli-pojalle, jotka ovat tähän saakka majailleet Villa Kumpulassa sukulaistensa luona.

Kesälomalla sain talon hiottua ulkopuolelta ja osittain sisäpuoleltakin. Portaiden ja takanurkkien hiominen ei oikein onnistunut, jotan annoin niiden olla. Talosta oli tarkoitus tehdä vanhan näköinen, noitamummolle sopiva hieman rähjäinen mökki, joten kaikkien maalausten ei ollut tarkoituskaan olla aivan viimeisen päälle.

Kun olin saanut talon ulkoseinät maalattua siniharmaiksi, siirryin sisustustöihin. Aluksi maalasin puupinnalle jäävät katot ja seinät valkoisella ja portaikon ja kaiteet harmaalla. Portaikon hiominen oli ollut täysin mahdoton tehtävä eikä maalaaminenkaan ollut helppoa. Joten kuten siitä kuitenkin suoriuduin ja pääsin siirtymään seinien ja lattioiden paperointiin! Ensimmäisen työrupeaman päätyttyä talo näytti tältä:


Tiilikuviot ja lattialaudat ovat paksulle paperille tulostettuja printtejä (Jennifer's free printables).

Seuraavana päivänä tapetointi jatkui:

Vinttihuoneen tapetti on Tiimarista ostettua kartonkia. Vinttihuoneesta tulee Justiinan makuukamari. Alakerrassa oleva pieni huone on Eemelin huone ja tapetissa on polkupyöränkuvia. Keskikerrokseen tulee keittiö. Lattian "vinyylimatto" on oikeasti kartonkia.

Tässä vielä lähikuva keittiöstä listoineen:Tapetointi oli hankalaa puuhaa, koska seinät eivät tietenkään olleet suorat mihinkään suuntaan! Alakerran huoneen takaseinäkin oli tarkoitus tapetoida, mutta portaikon vuoksi jätin sen sitten tekemättä ja maalasin takaseinän valkoiseksi.Päivän päätteeksi Justiina pääsi jo uuteen kamariinsa takan eteen lepäilemään. Takana ulvoo Justiinan lemmikkisusi, sylissä kehrää musta Hiili-kissa. Hiili-kissan olen tehnyt joskus neulahuovuttamalla, silminä on nuppineulat.

Myös Eemeli pääsi jo omaan huoneeseensa pötköttämään, vaikka huoneen katto onkin vielä laittamatta.

Tapetoinnin ja listoituksen jälkeen oli jäljellä enää Eemelin huoneen ja vinttihuoneen kattojen laudoitus ja talon ulkoasun viimeistely listoin. Siinä olikin melkoinen homma! Kaksi päivää sahasin, maalasin ja liimasin listoja ja kattolautoja paikoilleen, viimein tuli valmista! Olinkin jo aivan ryytynyt koko hommaan... Kattolaudat ja taloa reunustavat listat ovat Biltemasta ostettuja sytykkeitä - halpaa materiaalia nukkekotiaskarteluun!

Talo on nyt sisustusta vaille valmis ja näyttää tältä:


Talon katto on paanukuvioista kartonkia, jota ostin Minimaailmasta. Luulin ostavani verkkokaupasta ohutta puulevyä, jossa paanukuviointi olisi kolmiulotteista. Olin aika pettynyt, kun postissa tulikin kaksi suurta kartonkiarkkia tilaamieni pikkutavaroiden ohella:Kuvassa oleva valokuvakehys oli myös pienoinen pettymys, koska sen takaosa oli liimattu kiinni. Kuvittelin kehyksen olevan sellaisen, että siihen saisi kuvankin. No, näppäränä tyttönä näpläsin takaosan irti, nyt siihen saa sen kuvan... Takaosan voi liimata sitten uudelleen paikoilleen.

Kuvassa olevaan leijona-vesialtaaseen, kumisaappaisiin, peiliin ja ompekukoneeseen olen tyytyväinen. Myös puuvalmis puuliesi on muuten ok, mutta sen takaosa oli aika kiero, joten liesi ei seiso vaaterissa. Asia korjautui takaosaa viilaamalla. Kuvasta puuttuu ostamani miesten kengät. Ne olivat kauniit, mutta niin pienet, että sopivat paremmin Eemelille kuin Antille...

Hieman tuli näistä nettiostoksista sellainen fiilis, ettei ihan heti tee mieli ostaa verkkokaupoista mitään. Tuotteet eivät välttämättä ole sellaisia, kuin niiden odottaa olevan!

Justiinan ja Eemelin mökki, Susivuoren mökki, odottelee nyt sisustamista. Käyn ensi viikolla nukkekotimarkkinoilla tässä lähistöllä, sieltä toivon mukaan tarttuu mukaan kaikenlaista kivaa niin Susivuoren mökkiin kuin Villa Kumpulaankin!

5 kommenttia:

 1. Aivan uskomaton projekti. Oletpa tehnyt huolellista työtä!

  Hienot värimaailmat ja tunnelmat. Minullakin on siskon rakentama vähän saman mallinen nukkekoti työn alla. Mittakaava on 1:10 ja on pahasti vaiheessa. Osa seinistä on vielä päällystämättä.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvät hyssykät, kun on hienoja minikoteja. Paljon olet tehnyt niissä kaunista remppaa :)

  VastaaPoista
 3. Onpas se söpö! Takkatuli on niin kodikas, että kyllähän tuolla kelpaa nautiskella =).

  VastaaPoista
 4. Onpa suuri muodonmuutos tapahtunut, lopputulos on todella hieno.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköiset kierreportaat talossa.

  VastaaPoista