Sivun näyttöjä yhteensä

24.7.2015

Lomapuuhia

Olen ollut lomalla jo lähes kolme viikkoa, ja vasta nyt oli aikaa istahtaa tietokoneen ääreen...

Kaikenlaista on tullut taas puuhailtua. Välillä on ollut suorastaan kiire eikä rennosta lomailusta tietoakaan. Onneksi on näitä sadepäiviäkin, nytkin on oltu muutama päivä kotosalla tekemättä oikeastaan yhtään mitään. No jonkun verran olen kyllä siivoillut tulevien rippijuhlien vuoksi - ja muutenkin. Siivoukset kun ovat taas kerran jääneet vähän vähemmälle huomiolle.

Tytär hinkui itselleen unisiepparia ja minä innostuin, että sellainenhan tehdään tietenkin itse. No, ei siitä kaksinen tullut:

Yllättävän vaikeaa oli varsinkin noiden keskelle tulevien lankojen pujottelu. Tyttärelle tämä sieppari ei kelvannut, mutta kuopus otti sen mielellään. Tytär saa siepparinsa Ebaysta...

Muiden esimerkistä innostuneena päätin virkata vanhoista T-paidoista ja trikootilkuista maton. Sepä olikin yllättävän hidasta hommaa. Ensin meni monta iltaa kuteita leikatessa, sitten useita päiviä virkatessa. Hartiat menivät puuhassa mukavasti jumiin ja iki-ihana päänsärky on taas ollut vieraanani. Mutta matto kuitenkin valmistui ja päätyy mökille joko saunan eteiseen tai uuteen huussiin.

Matosta tuli hieman muotopuoli, mutta kyllä se mökille kelpaa:

Kunnostin myös muutamia vanhoja huonekaluja. Tytär halusi huoneeseensa valkoisen yöpöydän, niinpä kaivoin vintiltä vanhan mäntyisen pikkupöydän ja hioin ja maalasin sen. Pöytä näytti ennen käsittelyä tältä:

Käsittelyn jälkeen pöytä on tämän näköinen:

 Olen tyytyväinen tähän maalaushommaan ja tytär oli tyytyväinen myös. Pöydällä on tyttären tekemä pieni kollaasi, jossa on hänelle mieleisiä aiheita: ananaskuosia ja mopsi... Sain myös viimein loppuun vanhan tuolin kunnostusurakan. Tuoli, joka on ollut minulla jo lapsena, on alunperin ollut äitini käytössä. Poistin siitä maalit jo pari vuotta sitten, ja aika monta maalikerrosta tuolissa olikin. Tuoli on vuosien saatossa ollut ainakin valkoinen, punainen, sininen, harmaa ja musta! Alunperin se on ollut koivunvärinen, lakattu. Tässä kuva tuolista, maalinpoisto ja hionta on vielä kesken:

Ja tässä pari kuvaa tuolista lakkauksen jälkeen. Käsittelin tuolin mahongin värisellä petsilakalla, sitä kun sattui kotona olemaan ja se käy hyvin meidän sisustukseen. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen... Ompelin tuolin päälle myös istuintyynyn. Siihenkin kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa, mitään ei tarvinnut ostaa. 

Mutta tässä ne kuvat valmiista tuolista:


Meillä olisi vielä muutamia vanhoja kalusteita, jotka haluaisin kunnostaa. Ja jossain vaiheessa kunnostankin, sitten kun kalusteille on olemassa paikat, johon ne mahtuvat. Juuri nyt kämppä on aika täysi.

Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi ostimme Lidlistä uuden kenkätelineen kun "halavalla" saimme. Sepä kävikin tosi hyvin eteiseen ja tuulikaapista tuli paljon siistimpi, kun saimme sieltä kenkiä pois. Seinälle sopi hyvin sukulaiseni Hannu Torkon maalaama taulu, jonka olemme saaneet häälahjaksi. 


 Että voi ihminen olla iloinen pienestä asiasta: uudesta kenkätelineestä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti