Sivun näyttöjä yhteensä

25.11.2017

Mineilyä

Lyhtyyn tuleva jouluasetelma vaati sen, että Villa Kumpulan mini-ihmisten piti saada talvisia vaatteita ylleen. Saman tien tuli sitten ommeltua nukeille uudet sisävaatteetkin, joulua silmällä pitäen. Milla sai punaisen samettimekon ja Karoliina vihreän:


Millan ja Karoliinan erottaa jatkossa toisistaan siitä, että Millalla on hiuksissaan punainen ruusu ja Karoliinalla valkoinen.

Kaksoset saivat myös uudet ulkovaatteet: pipon. villatakin ja "kengät". Kenkien teko oli hankalaa pikkuruisiin jalkoihin, joten lopulta ompelin joustavasta mustasta kankaasta sukat, joiden pohjiin liimasin keinonahasta pohjat. Kelpaavat kengiksi minun minimaailmassani.Myös isä-Antti sai uudet vaatteet: housut, sukat ja college-paidan. Ulkovaatteiksi ompelin Antille aluksi sinisen villakangastakin, mutta takki päällä nukke oli niin tönkkö, ettei sen asettelu asetelmaan onnistunut. Takin käytöstä piti siten luopua. Tilalle tein toppaliivin ja päähineeksi tonttulakin. Kaulaliina on vielä kesken.

Tässä Antti sisävaatteissaan:


Ja alla villakangastakissaan ja toisessa kuvassa toppaliivissä. Äiti-Anna on vielä ilman vaatteita, joten kuvauksen ajaksi hän pukeutui Antin toppaliiviin...Lopuksi kuvia erilaisista asetelmista, mitä lyhtyyn kokeilin rakennella. Viimeisessä kuvassa on asetelma sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Kuusessa on paristoilla toimivat led-valot. Puinen, maalaamaton kelkka on Sinellistä, se on tarkoitus maalata jossakin vaiheessa. Lyhdyn tausta on leikattu Suomen Luonto-lehdestä ja lumi on luonnollisesti pumpulia...

Antti näyttää viimeisessä kuvassa aika voipuneelta, ettei vain olisi maistellut hieman liikaa jouluglögiä...
Olisin halunnut laittaa asetelmaan enemmänkin tavaraa, mutta lyhty on sen verran pieni, ettei sinne nyt juuri muuta mahdu. Saapi kelvata näin.

Lopuksi kuvia oman pihan jouluvalaistuksesta. Valo vaihtaa väriä valkoisesta punaiseen, vihreään, violettiin ja siniseen. Pensaan lisäksi se valaisee kaivon takana olevan pihlajan, kuva siitä tosin on tosi epätarkka.


 

2 kommenttia:

  1. Kaksoset sai tosi kauniit mekot jouluksi, melkein käy kateeksi. Ja hienot ulkovaatteet on tarpeen, kun luntakin on noin paljon. Ja isä Antti on komea näky uusissa vaatteissan.

    VastaaPoista
  2. Paljon kivaa ja kaunista näpertelyä, eihän se pienten vaatteiden tekeminen helppoa ole!

    VastaaPoista