Sivun näyttöjä yhteensä

12.11.2014

Kissanpäiviä Kosin saarella

Syyslomalla vietimme kissanpäiviä Kosin aurinkoisella saarella auringosta ja hyvästä ruoasta nauttien. Luksuselämää vietti myös Kos-hotellin pulska kissa, joka makoili päivät pitkät hotellin aulassa samettityynyllään...

Kaikilla kissoilla ei ollut yhtä lokoiset oltavat, mutta yhtä kaikki ne tuntuivat selviytyvän. Hotellin alueella pesi lauma kissoja, jotka tekivät asiakkaiden kanssa tuttavuutta aamupalalla ja viettivät aikaansa hotellin allasalueella.


Missään muualla Kreikassa en ole nähnyt yhtä paljon villikissoja kuin Kosilla! Niitä oli kaikkialla, mihin ikinä menimmekin. Ja niitä myös ruokittiin, kuten alla olevasta kuvasta näkyy:

Osa kissoista oli menettänyt näön toisesta silmästään, osalla oli repaleiset korvat. Osa patsasteli raunioilla, osa päivysti jäteastioiden kupeella.

Aviomiehen mielestä kuvasin kissoja aivan liikaa. Mutta voiko näitä kuvauksellisia eläimiä vastustaa? Minä en ainakaan voi... Kuvasin toki muutakin, sillä olihan Kosilla paljonkin nähtävää. Lämpimästi suosittelen saarta myös lapsiperheille, sillä lokakuussa siellä oli mukavan rauhallista eikä ylenpalttisesta bailaamisesta ollut tietoakaan. Paras ruoka löytyi Kosin kaupungin laitamilta taverna Hirodionista eikä hotellimmekaan (Kos Hotel) ollut huono. Kosin kaupungin rannat ovat kivisiä eivätkä siten houkuttele niin paljon kuin hieman kauempana olevat, ihanat hiekkarannat - paras rannoista oli Paradise Beach! Mutta myös Marmarissa oli houkutteleva ranta:

Historiasta kiinnostuneille saarella on paljon nähtävää, mm. vanha linnoitus aivan Kosin kaupungin sydämessä:

Kaupungin alueella oli myös useita arkeologisia alueita sekä jonkin matkan päässä kaupungista Asklepion-niminen paikka (paikan oikeinkirjoitus voi olla tässä hieman väärin), jossa muistaakseni on ollut kauan sitten parantola tai vastaava:

Alla oleva kuva on kaupungin kaivauksilta:

Kissojen lisäksi kreikkalaiseen maisemaan kuuluvat ehdottomasti myös vuoristo ja vuohet!

Eikä kauniita auringolaskujakaan sovi unohtaa. Tämä kuva on otettu hotellimme parvekkeelta. Maisema ei ollut mitenkään silmiä hivelevä, mutta auringonlasku on silti aina auringonlasku...
Yksi matkan hauskoimmista kokemuksista oli jalkahoito paikassa, jossa jalat laitetaan akvaarioon ja kalat sitten popsivat iholta kuollutta solukkoa. Tästä lystistä emme tulleet ottaneeksi kuvaa, mutta suosittelen hoitoa lämpimästi... Tehosta en tiedä, mutta kalojen kutittelu oli mukavan rentouttavaa. Lapsetkin tykkäsivät.

Kaiken kaikkiaan tämäkin matka oli virkistävä ja onnistunut. Ja Kosin saarta suosittelen tosiaankin lämpimästi aurinkoa ja merta rakastaville - ja erityisesti kissojen ystäville!1 kommentti:

  1. Mukavaa lomaa olettte viettäneet. Jaksaa sitten paremmin tämän kaamoksen yli ☺☺

    VastaaPoista