Sivun näyttöjä yhteensä

17.11.2014

Nuken vaatteita

Kuusivuotiaan kummityttömme äiti pyysi minulta joululahjaksi tyttärelleen nuken vaatteita. Hieman hirvitti lähteä niitä tekemään, koska minulla ei ollut hajuakaan siitä, millaiselle nukelle vaatteita kaivataan. Sain ainoastaan tiedon, että nukke on suunnilleen saman kokoinen kuin baby born-nukke.

Tein siis vaatteet baby born-nukelle suunniteltujen vaatteiden ohjeilla ja kaavoilla. Näitä löytyi runsaasti vanhoista käsityölehdistä.

Ensimmäiseksi neuloin neulesetin: pipon, lapaset, sukat, villahousut ja villatakin:


Seuraavaksi kaivoin esille ompelukoneen ja tilkut ja ompelin kesäisen kietaisumekon:


Housut ja paita ovat nukelle myös tarpeen:


Paitaan kiinnitin ompelumerkin, joka on pyörinyt laatikoissani vaikka kuinka monta vuotta tarpeettomana. Nyt se löysi paikkansa nuken paidan koristeena:
Juhla-asuksi ompelin kukkatunikan, pitsipöksyt ja punaiset kengät. Kengät on tehty askarteluhuovasta ja keinonahasta. Huivin tein ex tempore sopivan kokoisesta kankaanpalasta, takana on tarrakiinnitys.


Tässä vielä lähikuva kengistä. Toivon kenkien kestävän leikissä...
Enemmänkin olisin voinut toki vaatteita ommella, mutta en malttanut, sillä uudet projektit kutkuttelivat aivan liikaa... Mutta jos lapsukainen haluaa, niin voihan näitä vaatteita myöhemminkin ommella lisää.

Näiden vaatteiden teko oli hupaisaa, varsinkin kun kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa, mitään ei tarvinnut ostaa! Samalla kun sain lapselle lahjan, sain tyhjennettyä omia ylitäysiä varastojani... Viime viikolla niitä tosin tuli taas täytettyä, sillä en voinut vastustaa paikallisen marketin lanka-alennuksia. Lähes kaikki Novitan langat olivat 20%:n alennuksessa, ja pakkohan niitä oli muovikassillinen ostaa!!!

Mutta neulehommista lisää sitten myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Suloisia nuken vaatteita. Kyselit kommentissasi tyynyn teko-ohjetta. Kun kirjoitat Google hakuun The Disappearing Hourglas Quilt, tulee monta linkkiä. Itse innostuin YouTuben videopätkästa.. Malli on tosi helppo, yksinkertainen ja nopea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vastauksesta! Täytyy käydä tutustumassa ohjeeseen!

      Poista