Sivun näyttöjä yhteensä

27.8.2016

Elokuun satoa

Elokuussa olen enimmäkseen ommellut, muut käsityöt ja askartelut ovat jääneet vähemmälle. Pienelle pojalle ompelin tilkkupeiton, joka onnistui mielestäni hyvin:


Tämän peiton nimeksi tuli "Värisuora". Taustakankaana on pala vanhaa sänkypeittoa. Tämä malli on omasta päästä kehitelty ja hyvin yksinkertainen. Suorakaiteen muotoisia paloa pötköön ja sitten vierekkäin, hieman lomittain. Ihan kiva tuli näin. Ainakin pojalle peitto on ollut mieleinen, useamman yön hän on jo sen alla nukkunut! Peitto on kuulemma parempi, kuin se oikea peitto pussilakanoineen...

Olen ommellut myös pussukoita. Itselleni tein Betty Boop-kankaasta pussukan, joka päätyi käsilaukkuuni ensiapupussukaksi. Nyt eivät särkylääkkeet ja terveyssiteet lentele ympäriinsä, kun kaivelen laukusta vaikkapa lompakkoa!


Muutama pussukka päätyi lahjalaatikkoon:Ompelin myös yhden kauppakassin, kun sattui olemaan sopivaa, tukevaa kangasta sellaiseen. Tämä jäänee omaan käyttöön.


Kaikenlaista muutakin olisi tarkoitus tänä syksynä ommella, sillä tulin ostaneeksi muutamia palakankaita Eurokankaasta... Oi voi, kangaskasat eivät vähene, kuten haluaisin, vaan päinvastoin, ne kasvavat... Ainakin muutamia lahjakasseja aion ommella ja tietysti noita pussukoita. Pupu ja tipu-aiheinen kangas oli niin söpöä, että lahjalaatikkoon tulee varmasti tehtyä vielä muutama pussukka pienille ihmisille. Myös teinipojan tilkkupeitto pitäisi ommella loppuun sekä tehdä tilkkupeitto myös tyttärelle. Tytär tosin ei taida olla sellaisen tarpeessa, ainakaan vielä... Väritkin ovat vielä arvoitus. Mustaa ja valkoista? No, täytyy hieman kysellä, mikä olisi mieleistä.

Ompelukoneen olen nyt kuitenkin laittanut hetkeksi pois, koska aion välillä piirtää ja maalata. Myös neuleita on työn alla, esittelen niitä sitten myöhemmin!

Hyvää elokuun loppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti